İlköğretim Haftası Kutlandı

16-20 Eylül İlköğretim Haftası kutlamaları coşkulu geçti

İlköğretim Haftası Kutlandı

  2013-2014 eğitim öğretim yılının açılışı ve İlköğretim Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Okul Müdürleri, İlçe Siyasi Parti temsilcileri katıldı. Tören Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Atatürk İlkokul Müdürü Hasan Albayrak, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Kurumu Müdürü Yılmaz Ergün ve Haşim Zehra Tarı İlköğretim Kurumu Müdürü Dursun Kahriman’ın çelenklerini sunmasıyla başladı.
Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve Müzik Öğretmeni Mehmet Ali Diri eşliğinde İstiklal Marşı okundu.
Çelenk sunumu ve törenin arından Haşim ve Zehra Tarı İlköğretim Kurumuna geçilerek İlköğretim Haftası kutlama programına geçildi. İlköğretim Haftası kutlama programına Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Emniyet Müdürü Ünal Arslan, , İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Okul Müdürleri, çok sayıda veli ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından okul öğrencilerinin hazırladığı Cumhuriyet Güneşi adlı oratoryo sahnelendi. Açış konuşmasını okul müdürü Dursun Kahriman yaptı. Kahriman’ın açış konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç konuşmasında,” 2013-2014 eğitim öğretim yılının 16 Eylül Pazartesi günü başlaması ve bu haftanın İlköğretim Haftası olarak kutlanması nedeniyle toplanmış bulunmaktayız. Bildiğiniz gibi 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği çerçevesinde icra ettiğimiz bu hafta tüm yurdumuzda olduğu gibi ilçemizde ve okullarımızda bir şölen havası içerisinde kutlanmaktadır. 2013-2014 eğitim öğretim yılının çocuklarımıza, onların yetiştirilip bu eğitim yuvalarımıza kazandıran velilerimize, onlara kucak açan aynı şefkat ve sevgiyle hayata hazırlayacak öğretmenlerimize tüm eğitim paydaşlarımıza ayrı ayrı kutlu olmasını temenni ederim. ” dedi. Genç’in konuşmasının ardından Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar konuşmasında,” 2013-2014 eğitim yılına başlamanın tatlı telaşını heyecanını ve coşkusunu yaşıyoruz. Okula ilk kez başlamanın heyecanı ile yüreği çarpan minik yavrularımıza okuluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan sevgili çocuklarımıza, böyle kutsal bir mesleği seçen öğretmenlerimize, milli eğitim idarecilerimize ve tüm velilerimize yeni eğitim öğretim yılının başaralı ve hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Sibel Adıyaman öğretmenler adına yaptığı konuşmanın ardından Haşim ve Zehra Tarı İlköğretim Kurumu öğrencilerinin hazırladığı, kelebek isimli ront, şiirler, skeç, tango gösterisi, halk oyunları gösterisi sahnelendi. Program son sınıfların 1.sınıf öğrencilerine ve protokole çiçek takdiminin ardından son buldu.















































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2013, 14:43
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER