İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Yarıştı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce, İmam Hatip Liseleri arasında her yıl düzenlenen “Kur’an’ın Genç Muhafızları Hafızlık '', “Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma '' ve “Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma'' yarışmaları Sinop il finali Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğinde yapıldı.

İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Yarıştı

Programa Sinop Milletvekili  Nazım Maviş, Gerze Kaymakamı  Bülent Bayraktar, Jandarma Komutanı Murat Özcan, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, Boyabat Müftüsü İsa Sağlam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ak Parti İlçe Başkanı İzzet Karaman ve çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zeki Sağır'ın konuşmasıyla devam etti. Yarışmalar sırasıyla Hafızlık, Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Ezan'ı Güzel Okuma şeklinde gerçekleştirildi.

Yarışmanın Seçici Kurulu: Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, Yrd. Doç. Dr. Emrah Dindi, Sinop Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Aydın Yılmaz, Sinop Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Sabri Kuzu, İlçe Vaizi Mehmet Cemal Yılmaz, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mustafa Çilesiz.

Yarışma esnasında programa katılan Sinop Milletvekili Nazım Maviş; “Ben de İmam Hatip Lisesi mezunu olarak öğrencilerimiz yarışırken eski günlere dönüp o heyecanı yaşadım. Fakat burada önemli olan Kuran'ı güzel okumakla beraber Kuran'ı yaşayabilmektir. Kuran'ı hayatımızın düsturu haline getirmeliyiz, hayatımızın rehberi yapmalıyız. Bu vesileyle ben Kur'anla yaşayan, Kur’anla dirilen hayata Kuranla bakan toplum olmamız temennisiyle yarışmacı kardeşlerime başarılar diliyorum.” dedi.

 Yarışmaların sona ermesi ile Seçici Kurul Başkanı Ali Hayri Çelik yarışma sonuçlarını açıkladı.

“Kur’an’ın Genç Muhafızları Hafızlık '' yarışması;

 Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nazmi Aktaş İl Birincisi

 Durağan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali Alparslan Kökçü İl İkincisi

“Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma '' yarışması ;

 Ayancık Şehit Ahmet Can Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Samet ÖZKAN İl Birincisi

Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Bilal Aslan İl İkincisi

Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hakkı Kirenci İl Üçüncüsü

 “Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma''  yarışması 

Durağan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrah Beyazca İl Birincisi

Gerze  Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömür Furkan Aydın İl İkincisi

Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Muhammet Ali Aslan İl Üçüncüsü olmuştur.

Sonuçların açıklanması ile ödül törenine geçildi. Ödül töreninde birinci olan yarışmacılara Laptop, İkinci olan yarışmacılara Notebook, Üçüncü olan yarışmacılara ise Tablet hediye edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere Gerze İlçe Müftülüğü tarafından kitap seti hediye edildi.

Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zeki Sağır; “Yarışmaya maddi, manevi katkılarından dolayı İlçe Kaymakamımız Bülent Bayraktar başta olmak üzere bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm dostlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.


Haber: Aydın Kiraz

Fotoğraflar İçin Tıklayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 19:30

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER