Mehmet Akif Ersoy Unutulmadı

Gerze Kültür Sanat Merkezi’nde İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü sebebiyle bir program düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Unutulmadı

  İstiklal Marşımızın kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla, Gerze Kültür Sanat Merkezi’nde Gerze Lisesi’nin organize ettiği bir program düzenlendi. Program Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Doğan Çetin, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Gerze Emniyet Müdür vekili Ayhan Şardağ, Gerze Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Gerze Müftüsü Ömer Yay, Ak Parti ilçe başkanı Kadir Gündoğdu, daire amirleri ve çok sayıda öğrenci katılımı ile gerçekleşti.
  Program bir dakikalık saygı duruşunun ardından Gerze Lisesi müzik öğretmeni Müşerref Saçar yönetiminde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. İstiklal Marşımızın okunmasının ardından açılış konuşmasını Gerze Lisesi Müdürü Ahmet Arar yaptı. Gerze Lisesi öğrencilerinden İlknur Cangül Mehmet Akif Ersoy’un “Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak” adlı şiirini okudu. İstiklal Marşını Türk Milletine ve kahraman ordusuna hediye eden” Vatan Şairimiz” Mehmet Akif Ersoy’dan anıları Gerze Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Şensoy dinleyiciler ile paylaştı. Aynı okul öğrencisi Havva Nur Korkmaz Mehmet Akif Ersoy’un “Bülbül” adlı şiirini seslendirdi. Şiirlerin ardından İstiklal Marşı’nın yazılış süreci ve mecliste kabulü hakkında video gösterimi yapıldı. Video gösteriminin ardından Gerze Lisesi öğrencisi Meltem Çağlayan İstiklal Marşı’nı seslendirdi. Program Gerze Kaymakamı Metin Kubilay’ın ve protokolün programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerini tebrik etmesi ile son buldu.

































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2013, 19:16
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER