Minikler Kur’an Öğreniyor

4-6 yaş arası çocuklar çeşitli faaliyetler ile birlikte Kur’an okumayı öğreniyor.

Minikler Kur’an Öğreniyor

İlçemizde bulunan Hacı Musa Sarıkaya Camii’de iki sene önce başlayan 4-6 yaş Kur’an Kursu’nu ziyaret ederek Kurs Yöneticisi Derya Yaşar’dan ayrıntılı bilgi edindik.

Derya Yaşar, “Çocuklarımız bu kurs programı sayesinde oyun oynayarak ve eğlenerek din eğitimi alıyor. Çocuklarımıza diş fırçalamaktan resim yapmaya, temizlik alışkanlıklarından vücudumuzdaki organlarımızın yerini tanımaya kadar birçok konuda eğitim veriyoruz. Aynı zamanda dualar, ilahiler ve dini bilgiler de öğretiyoruz. İki dersliğimiz, bir oyun odamız, bir yemekhanemiz ile birlikte üç öğretici personel yirmi beş çocuğumuza diğer kreşleri aratmayan bir eğitim veriyoruz. Geçtiğimiz ay başlayan kursumuzun kayıtları devam etmekte olup kursumuz için servis imkânı da vardır. Mayıs ayında sona eren kursumuzda her öğrencimiz bir sonraki sene de eğitim alma hakkına sahip.

Asıl amacımız; çocuklarımızın İslam dininin değerlerini insan hayatına anlam kazandıran unsurlardan biri olarak fark etmeleri ve bu değerleri günlük hayatlarında kullanmalarını sağlayarak ihtiyaçları gereği gelişim süreçlerine katkıda bulunmak. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Camiiler ve Din Görevlileri haftası olması nedeniyle öğrencilerimizi Gerze İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği toplantıya getirdik. Çocuklarımız burada din görevlilerine çikolata ikramında bulunarak haftanın anlam ve önemini kavradılar.

Kursumuzun program içeriği her sene daha da zenginleşiyor. Öğrencilerimize değerler eğitimi ve drama eğitimi veriyoruz. Bu sene müzik öğretmenimiz eşliğinde müzik derslerimiz de başlayacak. Ayrıca her ay bir kez çeşitli şehirlerdeki tiyatrolar gösteri yapmak için kursumuza gelecek. Bunların yanı sıra öğrencilerimiz için gezi faaliyetleri de düzenliyoruz. Öğretmen-veli işbirliği ile öğrencilerimizin eksikliklerini zamanında tespit ediyoruz ve onlarla bire bir ilgileniyoruz. Tabii eğitim için sınırlama yok bu yüzden kursumuzun daha verimli olması için öğrencilerimizin birkaç sene devam etmesini istiyoruz. Öğrencilerimiz anaokulunda olduğu gibi okul öncesi zorunlu eğitimlerini burada tamamlamış oluyor.

2013 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 4-6 yaş Kur’an Kurslarımız on pilot ilde uygulanmaya başladı. Şu anda ise kurs sayısı iki bini geçmekte olup Türkiye genelinde yetmiş bin öğrenciye eğitim verilmektedir. Biz bu yola başlarken sloganımız “Anne çocuk el ele Kur’an Kursu’na gidiyor.” idi. Dolayısıyla annelerimiz için de yetişkin kurslarında eğitimler devam ediyor. Gerze’deki 4-6 Yaş Kur’an Kurslarına olan ilgi her geçen sene arttığından dolayı öğrenci sayımız da artmış olup bu kurslara bu yıl Site Camiisinde de başlanmıştır. “ şeklinde açıklamada bulundu.

Gerze Gündem Haber’e kurslarına olan ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Derya Öğretmenimize biz de bu keyifli sohbeti için teşekkür ediyor kendilerine başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2017, 14:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
H.A.
H.A. - 6 yıl Önce

din dersiyle ilgili fotoğraf göremedim.

banner381
SIRADAKİ HABER