Müjde!

Anadolu Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Ataman, öğrenciler için müjde verdi.

Müjde!

  Ataman,” Okulumuzun adı önceden Gerze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni yapılanması neticesinde tüm meslek liselerinin isminin Anadolu Meslek Lisesi olmasına karar verildi.” dedi.

  Okulumuzda mevcut olan Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi türlerine bu yıl Anadolu Meslek Lisesi türü de eklendi. Şu anda okulumuzda 4 lise türüne kayıt yaptırılabiliyor. Fakat bu yıldan itibaren Anadolu Teknik Lisesi’ne öğrenci kaydı yapmıyoruz. Yani mevcut olan Anadolu Teknik Lisesi, son mezunlarını verecek.

Anadolu Meslek Lisesi kapsamında olan okullarda çeşitli alanlarda öğrencilere eğitim veriliyor. Endüstri Meslek Lisesi’nde 3 tane bölüm bulunuyor. Bunlar: Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı ile Metal Teknolojisi. Teknik Lisesi’nde Bilişim Teknolojisi, Anadolu Teknik Lisesi’nde ise Elektrik-Elektronik Teknolojileri olmak üzere birer bölüm bulunuyor.

Okulumuzdaki kayıt işleri bu yıl için tamamlandı. Şu an sadece nakil işlemleri gerçekleştiriliyor. Bu yıl ilk kez bütün öğrenciler Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş(TEOG) Sınavı ile yerleştirildiği için kayıtlar, belirlenmiş olan listeler üzerinden yapılıyor. Yani önceki yıllardaki gibi açıktan öğrenci kaydı yapmıyoruz. İlköğrenim diploması ile değil, TEOG’daki tercihi ile öğrenciler okulumuzdaki yerini alıyor. Bu yıl, Anadolu Meslek Lisesi’ne 25, Endüstri Meslek Lisesi’ne 17 öğrenci kayıt yaptırmış bulunuyor.

Ne yazık ki Ülkemizde Meslek Liselerine önyargılı bir yaklaşım var. Kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler ve velileri okulumuzu yeteri kadar tanımıyor. Bizim idare olarak okulumuzu tercih edecek öğrencilerden isteğimiz, eğitim görmek istediği alanı belirleyerek okulumuza kayıt yaptırmasıdır. Öğrencilerin mecbur kaldıkları için okulumuzda eğitim görmesinden yana değiliz. İnanıyoruz ki öğrencilerimiz bilinçli olarak okulumuzu tercih ettiği zaman başarı oranımız çok daha yüksek seviyeye ulaşacak.

Öğrencilerimizin velileri, lise sonrasında çocuklarının akademik üniversitelerde eğitim görmesini istiyor. Fakat bu durum akademik öğretim yapan üniversitelerde yığılmaya neden oluyor. Aynı zamanda sektörde “Ara Eleman” yetişmesine olanak sağlıyor. Çünkü bizim okulumuzdan mezun olmaya hak kazanmış her öğrenciye İşyeri Açma Belgesi veriliyor. Kendi işyerini açmak istemeyen öğrencilerimiz sektörde ilgili alanlarda çalışmayı tercih ediyor.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi ‘ni tercih edecek öğrencilerimiz için müjdeli bir haberimiz var. Gazeteniz vasıtasıyla bu haberi paylaşmak istiyoruz. 2015-2016 Eğitim- Öğretim döneminde Lojistik bölümümüz programa eklenmiştir.

Bu sene okulumuzdan toplamda 72 öğrenci mezun oldu. Bu öğrencilerden 48’i üniversite sınavına başvuruda bulunurken, 24 tanesi başvuruda bulunmadı. Sınava katılan 48 öğrencimizden 46 tanesi Üniversiteye yerleşirken 2 tanesi açıkta kaldı. Bu öğrencilerimiz içinde bazıları YGS ile bazıları ise sınavsız geçiş ile üniversiteye yerleşti. ”şeklinde bilgiler verdi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2014, 16:24
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER