Nabi Avcı Gerze'de

Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu binası temel atma töreni, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla gerçekleşti.

Nabi Avcı Gerze'de

  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanı sıra ilimiz protokol üyelerinin tamamına yakınının da katılım gösterdiği törende, temel atma işlemi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Recep Bircan ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

    Temel atma törenine ayrıca; Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük. AK Parti Sinop Millet Vekili Mehmet Ersoy, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, Gerze Emniyet Müdürü Ayhan Şardağ, Gerze Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  Tören, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan’ın açılış konuşması ile başladı. Hem Gerze hem de Gerze Meslek Yüksekokulunun tarihçesini anlatarak söze başlayan Bircan, “Henüz iki sene önce sadece 17 Öğretim elemanı ve 176 Öğrenci ile 4 programda hizmet vermekte iken, Meslek Yüksekokulumuz, bugün itibarıyla 2 öğretim üyesi, 23 öğretim görevlisi, 2 okutman olmak üzere toplam 27 akademisyen, 16 idari personeli ve 468 öğrenci ile 6 programda faaliyetine devam etmektedir. Yüksekokulumuzda geçen yıl eğitime başlayan Deniz ve liman İşletmeciliği programı öğrencilerinin görerek eğitimleri için hazırlanan simülatör odamız,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız sayın Binali Yıldırım’ın katılımıyla açılmıştı.” dedi.

  AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ise konuşmasında, ilimizde yürütülmekte olan yol, havaalanı gibi çalışmaların gidişatına değinirken devamında, “Turizm ve eğitim kenti olan Sinop’un ilçelerinin de bu mayaya uygun adımlar atıyor olmaları büyük önem taşıyor. Milli Eğitim Bakanlığının verdiği desteklerle Sinop’a birçok yatırım yapıldı. Sinop’u Sinoplular için daha yaşanılabilir hale getiren herkese teşekkür ediyorum. Amacımız hizmet etmek olduğu sürece Sinop, bölgenin incisi bir şehir olacaktır.” dedi.

  Ardından söz alan Sinop Vali’si Yavuz Selim Köşger konuşmasına, Sinop hakkında bilgi vererek başladı. Köşger, “Sinoplu’nun karnı halihazırda tarımdan doyuyor denebilir, ama bu durumun tersine dönmesi lazım. Biz de bu maksatla gerekli projeleri önümüze koyduk. Bu doğrultuda da hizmet sektörü önceliğimizi oluşturuyor.” dedi.

  Törenin son konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ülke genelinde ve ilimiz özelinde yürütülen icraatları detaylarıyla anlatırken toplumun belkemiğini oluşturan eğitim alanına yönelik yürütülen çalışmalardan da bahsetti.  

  Program sonunda, Gerze Fakülte ve Yüksekokul Yardımlaşma ve Geliştirme Derneği Başkanı  Fatih Ergün, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya hediye takdiminde bulundu. Tören, temel atma işleminin tamamlanmasının ardından son buldu.

  Gerze Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinde gerçekleştirilen temel atma töreninin ardından Sinop Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sinop üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ile makamında bir araya geldi. Ziyarette Sinop Üniversitesi Rektörü, Avcı’ya Üniversite Araştırma Gemisi Seydi Ali Reis’in maketini takdim ederken Avcı’nın kalemlere olan merakını bilen Bircan ayrıca kendisine bir kalem takımı da hediye etti.  







































































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2013, 01:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
barış
barış - 11 yıl Önce

ana dilde eğitim serbest olmalı diyen biri bu ülkede milli eğitim bakanı oluyorsa sonumuzu siz düşünün,bilinçli yada bilinçsiz bir şekilde bunlara destek veren herkez şapkasını önüne koyup düşünmeli.





İbrahim Dönmez
İbrahim Dönmez - 11 yıl Önce

düşünmeye devam edelim...bu memlekette türküm deyemeyen, müslümanım deyemeyen, kendi musikimizi, kendi tiyatro eserlerimizi sahneletmeyen batı uşağı bir sürü bakanlar gelip geçti. resmi dil türkçemizdir, herkes kendi ana diliyle konuşup yazabilir..!

ali veli
ali veli - 11 yıl Önce

sbs yi bile beceremeyen bir bakanlık.

VELİ CÜCE
VELİ CÜCE - 11 yıl Önce

şirin ilçemize hayırlı uğurlu olsun...

GUİDE_57
GUİDE_57 - 11 yıl Önce

gerze i̇çi̇n çok i̇yi̇ bi̇r haber hayirli uğurlu olsun gerzeni̇n geleceği̇ i̇çi̇n i̇yi̇ olur i̇nşallah. gerzeni̇n güzel i̇nsanlari hak edi̇yor.

banner381
SIRADAKİ HABER