Öğrenciler Öğrenmeye Gitti

Gerze Turizm ve Otelcilik Lisesinden 10 öğenci Modern Pastacılık ve Çikolata Sanatları Uzmanlığı başlıklı proje kapsamında Almanya'ya gittiler.

Öğrenciler Öğrenmeye Gitti

  2014 Teklif çağrısı döneminde Erasmus + Dalyan H.F. Tınaztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde hazırlanan MODERN PASTACILIK VE ÇİKOLATA SANATLARI UZMANLIĞI başlıklı proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilerek hibe alması sonucu Gerze Turizm ve Otelcilik Lisesinden 1 öğretmen ile 10 öğrenci katıldı

KATILIMCILİSTESİ

Refakatçi  Öğretmen: Hüseyin EKREN

SINIFLAR                                ADI SOYADI                                          ALAN/DAL

1.      11/A                                      OSMAN KARAKAYA                                   F&B SERVİS

2.      11/B                                      İBRAHİM KURU                                        F&B MUTFAK

3.      11/B                                      HAMZA BALCI                                          F&B MUTFAK

4.      12/A                                      ASİL AYDIN                                             F&B SERVİS

5.      12/A                                      MEHMET ALAN                                         F&B SERVİS

6.      12/A                                      ERDİ YILMAZ                                           F&B SERVİS

7.      12/A                                      HÜSEYİN ŞAHİN                                      F&B SERVİS

8.      12/B                                      BİLAL ERKAN                                           F&B MUTFAK

9.      12/B                                      VEYSEL BİLİR                                          F&B MUTFAK

10.    12/B                                      RESUL ÇÖPOĞLU                                     F&B MUTFAK

  PorogramModern Pastacılık ve Çikolata Sanatları Uzmanlığı projesi mesleki eğitim sistemi içerisinde standart bir eğitim alan öğrencilerin modern bilgi ve tecrübeleri edinmelerini sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Öğrenciler, pastacılık ve yiyecek içecek hizmetleri bölümünde öğrenim gören öğrencileri arasından seçilmişlerdir. Türkiye’de yiyecek içecek hizmetleri alanında istihdam piyasasında gelişmeler yaşanmaktadır ve işyeri sayısı çoğalmaktadır. Özellikle modern pastacılık ürünlerine yoğunlaşan ve çikolata sanatları ve houte-couture gibi üretim stillerine önem veren firmaların sayısı hızla artmaktadır. Otel, butik pastane, cafe ve catering firması şeklinde ticari faaliyetlerine devam eden bu firmalar standart tatlı çeşitleri üretiminin dışında kişiye özel hizmet sunan el yapımı ürünlere yoğunlaşmaktadırlar. Türkiye’de yaygınlaşmakta olan bu firmalarda klasik anlamda aşçılık ve pastacılık bilgisine sahip kişilerden çok, Modern Pastacılık ve Çikolata Sanatları konusunda uzmanlaşmış, modern bilgi ve tecrübelerle donatılmış, yeni ürünleri tasarlayabilen kişiler istihdam edilmektedir. Proje tamamlandığında 5 günlük Modern Pastacılık ve 5 günlük Çikolata Sanatları eğitimi verilmiş olacaktır. Eğitimler proje konusunda Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden olan ve Modern Pastacılık ve Çikolata Sanatları ile ilgili çok sayıda profesyonel firmayı ülkelerinde bulunduran Almanya ve Portekiz’de verilecektir.
  Öğrenciler, yiyecek ve içecek hizmetleri alanında; temel aşçılık, pastacılık ve servis eğitimi almaktadırlar. Bu nedenle yeni ve modern bilgileri kazanabilmeleri için gerekli altyapıya sahiptirler. Proje katılımcıları Muğla, Yozgat ve Sinop’tan ise okulumuz, pastacılık ve yiyecek içecek hizmetleri bölümünde öğrenim gören öğrencileridir. Toplam 5 okuldan 80 öğrencinin katılımı planlanmıştır.
  Öngörülen temel sonuç katılımcıların istihdam edilebilirliklerinin artmış olmasıdır. Projede, mesleki eğitim alan öğrencilerin nitelikli eğitim ihtiyacıyla hedef grup firmaların nitelikli eleman ihtiyacını tam olarak karşılayacaktır. Projenin diğer bir sonucu ise modern ve yeni ürünlerin ve tasarım fikirlerinin Türkiye’ye transferidir.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 09:53

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER