Okulların Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Okullarda yaşanan sorunları en aza indirgemek için sürdürülen mücadele devam ediyor.

Okulların Güvenliği Toplantısı Yapıldı

2 Şubat 2018 Cuma günü saat 10.30’da Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Konferans Salonu’nda Okul güvenliği ve uyuşturucularla mücadele konularının değerlendirilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir toplantı düzenlendi. Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen toplantıya Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze İlçe Jandarma Komutanı Ast.Sb.Kd. Baş Çvş. Nevzat Oğuz, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, merkez ilçe ve köy muhtarları ile okul müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını ve sunumunu gerçekleştiren Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz,” Okul güvenliği ve uyuşturucularla mücadele konularına değinerek Neredeyiz, neler yaptık, neler yapabiliriz şeklinde bir değerlendirme yapmak amacıyla toplandık. Birinci dönem başlamadan önce yapmış olduğumuz sunumu tekrar değerlendireceğiz.” dedi.

Tokgöz’ün sunumunu bitirmesinin ardından Gerze Kaymakamı Murat Güven söz alarak katılımcıların şikâyetlerini ve önerilerini dinledi. Karlı Muhtarı Celal Korkmaz köyünün servis yollarının köstebek yuvasına dönüştüğünü belirterek bu sorunun çözümünün sürekli ertelendiğini söyledi. Ufak bir mebla ile sorunun çözülebileceğini ifade eden Korkmaz’ın sorunun birkaç ay sonra çözüme kavuşturulacağının sözü verilerek çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitiminin çok önemli olduğu belirtildi.

Toplantıda servis şoförlerinden kaynaklanan sorunlar üzerinde konuşan Tokgöz, servis şoförlerine Şubat ayının ikinci haftasında 30 saat süren bir eğitim uygulanacağını söyledi. Birinci dönem boyunca ilçemizde gerekli denetimler yapılarak bu konu ile ilgili hiçbir problemle karşılaşılmadığı belirtildi. Öğrenci servislerine yerleştirilen kamera sistemleri sayesinde öğrencilerden ve velilerden kaynaklanan sorunlarla karşılaşılmadığı ifade edildi.

Okul güvenliğinin sağlanması konusunda sadece Belören’de kamera olmadığı ve bu konuda çalışmaların sürdüğü belirtildi. Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gerze Jandarma Komutanlığı tarafından öğrencilerin okula giriş ve çıkış saatlerinde gerekli desteğin sağlandığı ve sorunsuz bir dönem geçtiği belirtildi. Uyarıcı maddelerle mücadele konusunda hazırlanan eylem planının okullarda rehber öğretmenler tarafından velilere ve öğrencilere semineri yapılarak bağımlı öğrencilerin tespitinin yapıldığı ile okul çevresindeki büfe, bakkal ve marketlere gerekli denetimlerin düzenlendiği kaydedildi. Öğrencilerin zararlı alışkanlıklara özenmemesi için okullarda afiş çalışması ve pano oluşturulurken servis şoförlerine de öğrencilerin yanında sigara kullanmaması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Son olarak kapalı köy okullarının köy muhtarları tarafından sadece köy yararına kullanılabileceği belirtilerek hiçbir ticari faaliyete müsaade edilmeyeceği üzerine bilgilendirme yapıldı ve toplantı sona erdi.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 13:19
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER