Projede Sona Yaklaşıldı.

Engellilerle ilgili aile içi şiddetin önlenmesi projesinde çalışmalar son aşamaya geldi.

Projede Sona Yaklaşıldı.

  Avrupa Birliği Eğitim Programları Merkezi Başkanlığı Hayat boyu Öğrenme Programı Leonardo ortaklık ortaklı fonları ile finans e edilen ve Sinop Spastik Çocuklar Derneği ile Özel Doğan Güneş Rehabilitasyon Merkezinin ortaklaşa yürüttükleri Engellilere Yönelik Aile içi şiddetin engellenmesinde Profesyonellerin Rolü isimli projede sona yaklaşıldığı belirtildi. Yunanistan, İngiltere ve Portekiz’ den ortakların da yer aldığı proje kapsamında, Engellilere yönelik şiddetle mücadele yöntemleri üzerine hazırlanan raporun çoğaltılarak yaygınlaştırma faaliyetlerine başlandığı açıklandı. Hazırlanan raporun hem basılı, hem de internet ortamında dağıtıldığı da verilen bilgiler arasında.

Proje koordinatörü Sinop Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Berrin Gürleyen proje ile ilgili çok umutlu olduklarını ve engellilere yönelik şiddetin teşhisi alanında projenin çok faydalı olacağı düşüncesinde olduklarını ifade etti.

Konu ile ilgili olarak düzenlenen toplantıda kamu görevlilerine ve engelli ailelerine hitap eden Gürleyen projenin engellilere yönelik şiddetin engellenmesinde çığır açacağını da sözlerine ekledi.

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2012, 10:30
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER