Sinop Üniversitesinden Dev Yatırım

Ayancık’ın geleceği için önemli bir adım olan meslek yüksekokulunun yeni binası 27.01.2015 tarihi itibariyle yer teslimi düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Sinop Üniversitesinden Dev Yatırım

  Düzenlenen törene Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İlçe Kaymakamı Suat Yıldız, Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı A. Adil Akın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmet Berber, Prof. Dr. Temel Bayrak, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Genel Sekter Yardımcıları Macit Özşahin ve Murat Kayıkçı, Yüksek Okul Müdür Yrd. Doç. Dr. Orhan Aral, Yapı İşleri Teknik daire Başkanı Adem Avşar, Orman İşletme Müdürü Onur Kalaycı ve yüksek okul akademik ve idari personeli katıldı.

  İlçe Kaymakamlığı ve Belediye tarafından sıkı bir şekilde takip edilen, Ayancık Meslek Yüksekokulunun yanında bulunan Maliye Hazinesi ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığına tahsisli alan parsellenerek Sinop Üniversitesi Rektörlüğüne tahsisi sağlandı. Yapılacak olan yeni Meslek Yüksek Okul binasının ihalesi 10.12.2014 tarihinde yapılarak, Hasan Tolga Demir adlı yüklenicide kaldı. Yüklenici firma ile 16.01.2015 tarihinde sözleşmesi yapılan binanın bedeli 9,449,000 TL olup, işin bitme süresi 850 gündür.

Yeni yüksekokul binası ile ilgili açıklamada bulunan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan şu ifadelere yer verdi; "Yaklaşık iki yılı aşkın bir süredir yüksekokula kazandırılması amacıyla büyük uğraş sarf edilen bu arsanın üzerinde gelecekte en az 20 programlı 3200 öğrencinin öğrenim görebileceği, akademik ve idari personel sayısının da 113 olacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca MYO binasında içerisinde 22 adet 40 kişilik, 1 adet büro uygulama sınıfı, 1 adet çok amaçlı sınıf, 1 adet okul öncesi sınıf, 7 adet amfi (70 kişilik ), 5 adet bilgisayar laboratuvarı, 1 adet dil lab. ,3 adet elektronik lab., 1 adet elektrik atölyesi, 1 adet Ar-ge laboratuvarı , 49 adet ofis (akademik ve idari ), 1 adet toplantı odası, bay-bayan mescid, okuma odası-kütüphane, 1 adet kantin, 1 adet 260 kişilik konferans salonu, 1 adet kütüphane ,1 adet yemekhane, bilgi işlem ve ders araçları odası, arşiv, depo, gibi üniteler ile birlikte sığınak, depo, teknik merkez gibi kısımlar da yer alacaktır. Ayancık halkına hayırlı uğurlu olsun dedi.

Yapılacak olan yeni yüksekokul binası Ayancık’a çok önemli bir getiri sağlayacağını belirten ilçe Kaymakamı Suat Yıldız; “ İnşallah inşaat beklenenden daha kısa bir süre de biter ve gençlerimiz öğrenim görmeye başlarlar. Hem üniversitemize, ilçemize, ilimize hem de inşaatı yapacak olan firmaya hayırlı olsun diliyorum” dedi.

Ayancık’ın geleceği adına dev bir yatırım olarak konuşmasına başlayan Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün; “Ankara ve Sinop nezdinde arsanın kazandırılmasında ve yüksek okulun yatırıma alınmasında AK Parti Sinop Milletvekilimiz Sayın Mehmet Ersoy'un çok büyük katkısı ve desteği olmuştur. Hem şahsım hem Ayancık halkı adına kendisine minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Yakın bir gelecekte üzerinde yapılacak binaların ve dersliklerin yapım programına alınması için Sinop Üniversitesi Rektörlüğü'nün yatırıma teklif etmesi beklenen yeni Ayancık Meslek Yüksekokulu binaları için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Orhan Aral bey ve müdür yardımcılarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yüksekokulumuzun inşaatının bu aşamaya gelmesinde Ankara nezdinde girişimlerde bulunan Sayın Kaymakamımız Suat Yıldız beye de Ayancık halkı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.












Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 18:19

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER