Sinop’ta Çocuk Üniversitesi

Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezinin Tanıtımı Yapıldı

 Sinop’ta Çocuk Üniversitesi

30 Ocak 2012 tarihinde faaliyete geçen ve ilköğretim düzeyinde farklı sınıflardan öğrencilerin katılımlarına açık olan iki dönemlik “Bilimle Tanışma Programı” ile çalışmalarına başlayan, ardından da TÜBİTAK destekli “Kuzey’in Cenneti Sinop’ta Eğlenceli Bilim, Sanat, Spor Okulu” projesini hayata geçiren Sinop Üniversitesi Çocuk Üniversitesi, İlimizde bulunan okullara ve eğitim merkezlerine kahvaltılı bir toplantıda tanıtıldı.

 Yurt içi ve yurt dışı projeleriyle yola devam etme düşüncesiyle hareket eden merkezin yeni dönem çalışmaları hakkında detaylı bilgi vermek ve görüş alışverişinde bulunmak maksadıyla Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep BİRCAN ile merkez yetkililerinin ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıya, Üniversitemiz yönetiminin yanı sıra Milli Eğitim Müdür Vekili Muhsin ŞENTÜRK, Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Temsilcileri, Merkez İlköğretim Okul Müdürleri ve Müdür Yardımcıları ve Gençlik Merkezi Temsilcileri katıldılar. 

Toplantıda bir sunum yapan Çocuk Üniversitesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin EŞ, dünyadaki çocuk üniversiteleri, merkezin yapısı ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Sunumun ardından konukların görüş ve önerileri de dinlendi.

Toplantıda konuşan İl Eğitim Denetmen Yardımcısı Bestami ŞENER, milli eğitimdeki programları tamamlayıcı şekliyle çalışmaların yapılabileceğini, okullardaki eksikliklerin tespit edilmesi gerektiğini ve yapılandırmacı yaklaşımın okullarımızda uygulanan sürecindeki eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışmaların yapılmasının daha faydalı olacağını belirtti.  

Sinop Üniversitesi Çocuk Üniversitesi, ülkemizin önemli sorunları arasında yer alan “gecikmiş bilim insanı profiline sahip olma” durumunu ortadan kaldırma yolunda okulöncesi dönemden yükseköğretime kadar uzanan farklı yaş gruplarındaki tüm öğrencilerin keşfetme mutluluğunu yaşayacakları, bilime ve çevreye olan merak ve ilgilerini canlı tutarak üst düzey düşünme becerilerinin gelişmesi yolunda uygun zemini oluşturmayı amaçlayan bir yapılanma olarak ifade ediliyor. Bu amaç doğrultusunda yürütülen etkinlikler yardımıyla öğrencilerimizin yaşam ile bilim arasındaki bağlantıyı fark etmeleri, bilimsel düşünce yöntemini kavramaları ve çevrelerine bu perspektifle bakmaları, özgün düşünebilen, yenilikçi, üretken bir bilim insanı profiline sahip bireyler olmaları yolunda onlara gerekli fırsatların sağlanması hedefleniyor.

2012-2013 akademik yılında belirlenen hedefler doğrultusunda merkezimizin, uzman akademisyenlerin rehberliğinde gerçekleştireceği çeşitli bilim, sanat ve spor etkinlikleri hakkında da bilgi verildi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2012, 09:16
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER