Sinop’ta Mezuniyet Heyecanı

2017-2018 Akademik Yılında Sinop Üniversitesini başarıyla tamamlayan 2 Bin 342 öğrenci, aileleriyle birlikte mezun olmanın coşkusunu yaşadılar.

Sinop’ta Mezuniyet Heyecanı

Sinop Şehir Stadyumunda düzenlenen Mezuniyet törenine; Sinop Valisi Köksal ŞAKALAR, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil ALTINTAŞ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet TABAK ve Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Genel Sekreter Mehmet ATLI, Kurum amirleri, Fakülte Dekanları, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Akademik ve İdari personel ile mezuniyet heyecanı yaşayan öğrenciler ve velileri katıldılar.

2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, tören geçişiyle başladı. Geçiş esnasından katılımcılar da alkışlarıyla mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilere eşlik ettiler.

Ardından mezun olan tüm öğrenciler adına konuşmasını 2017-2018 Akademik Yılı Lisans Birincisi, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Programı öğrencisi Sefa Nur KAYA yaptı.

Sinop Üniversitesinde 4 yılda çok önemli bilgiler edindiğini belirten Sefa Nur KAYA, “Hepimiz Sinop’a farklı şehirlerden, farklı okullardan, farklı hayallerle geldik. Sinop Üniversitesinin bir mensubu ve mezunu olarak; bize sunulan kaliteli ve nitelikli eğitimin karşılığını bizler de başarılarımızla vermek istiyoruz. Bu sebeple ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak iradeyle düşünmeye, araştırmaya, tartışmaya, eleştirmeye ve öğrenmeye aynı kararlılıkla devam etmeliyiz” dedi.

Üniversite birincisi Sefa Nur KAYA, konuşmasının ardından Önlisans birincisi Ayancık Meslek Yüksekokulu öğrencisi Nursela KAYA ile birlikte mezuniyet kütüğüne plaka çakarak, isimlerini ölümsüzleştirdiler.

“Yolunuz Açık, Geleceğiniz Aydınlık Olsun”

Daha sonra konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop Üniversitesinin 10 Bin 500’e aşkın öğrencisi ve bine aşkın çalışanıyla, Sinop’un eğitimine, bilimine kültürüne ve sanatına önemli katkılar sağladığını belirtti.

Üniversite hayatını başarıyla tamamlayarak mezun olan öğrencilerimize önemli tavsiyelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Bugün hayatınızın en mutlu günlerinden birini yaşıyorsunuz. Şunu unutmayın ki mükemmelin sonu yoktur. İyinin daha iyisi, güzelin daha güzeli vardır. Önemli olan insanın yapacağı işi en iyi şekilde yapma çabası içinde olmasıdır. Bu dünyada bırakacağınız en güzel miras dürüstlüktür. Sizler de mutlaka dürüst olun ve dürüst olarak anılın. Vatanımıza, milletimize ve güzel Türkçemize sahip çıkın. Vatan söz konusuysa geri kalan her şey teferruattır bilincinde olun. Vatanımıza ve necip milletimize komplo kuranların değirmenine hiçbir zaman su taşımayın. Sizleri, ayrılığın verdiği burukluğun yanında; iyi birer insan ve meslek elemanı olarak yetiştirmenin haklı gururu ile uğurluyoruz. İnanıyorum ki bundan sonraki yaşamınız en az öğrencilik yaşantınız kadar parlak geçecektir. Mezun olan her bir öğrencimizi yürekten kutluyor, yarınların, sizlere sağlık, mutluluk, başarı ve umut dolu günler getirmesini Yüce Allah’tan diliyorum. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun” dedi.
“Okumaya, Öğrenmeye, Araştırmaya Devam Edin”

Rektörün ardından konuşan Sinop Valisi Köksal ŞAKALAR da, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, “Sizleri bugünlere getiren ailelerinizi ve sizleri yetiştiren hocalarınızı yürekten kutluyorum. Yarının sizler için çok daha başarılı ve aydınlık olmasını temenni ediyorum. Mezun olduktan sonra da, öğrenmek için, insanlara daha iyi hizmet edebilmek için, okumaya, öğrenmeye, araştırmaya devam edin” dedi.

Ardından Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunları, Dr. Öğr. Üyesi Sema TAN rehberliğinde. “Öğretmenlik Andını”, Sağlık Yüksekokulu mezunları ise Dr. Öğr. Üyesi Bilge BAL ÖZKAPTAN öncülüğünde “Hemşirelik Andını” okuyarak yemin ettiler.

Törende daha sonra Üniversiteyi dereceyle tamamlayan öğrencilere plaket takdim edildi.

Sinop Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı birincisi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Programı öğrencisi Sefa Nur KAYA, plaketini Sinop Valisi Köksal ŞAKALAR’ın elinden, Önlisans birincisi Ayancık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Nursela KAYA, plaketini Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın elinden Lisans ikincisi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Mert DEMİR plaketini, İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN’in elinden Lisans üçüncüsü Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrencisi Seda Nur KAKŞ plaketini, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Alb. Halil ALTINTAŞ’ın elinden, Önlisans ikincisi Gerze Meslek Yüksekokulu Muhasebe Programı öğrencisi Kübra ASLAN plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL’ın elinden, Önlisans üçüncüsü Gerze Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı Öğrencisi Murat ELMACI plaketini, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet TABAK’ın elinden aldı.

Öğrenciler ödül töreninin ardından keplerini fırlatarak, mezun olmanın coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER