Tarihin Işığında Yükseliyor

Gerze Meslek Yüksekokulu Tarihi Şahsiyetlerin Işığında Yükseliyor

Tarihin Işığında Yükseliyor

  Sinop Üniversitesi yenilikçi anlayışıyla büyümeye devam ediyor. Büyüdükçe fiziki imkânları gelişiyor. Öğrenci sayısı arttıkça eğitim kalitesi de her geçen gün yükseliyor. Bu yükselişin birini de Gerze Meslek Yüksekokulu temsil ediyor. Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu yeni binasına kavuştu. Rektör Prof. Dr. Recep Bircan’ın ev sahipliği yaptığı görkemli açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de katıldı. Muhteşem bir kalabalığın bulunduğu açılışta öğrencisinden, akademik ve idari personeline kadar herkes bu mutluluğa ortak oldu. Sevincin göstergesi alkışlar eşliğinde kırmızı kurdele kesilirken, yeni binanın çatısı altında toplanmanın coşkusu da görülmeye değerdi.

 Öğrenciler tarihi adlar taşıyan sınıflarda, laboratuvarlarda okuyacaklar

 Gerze Meslek Yüksekokulu’nun yeni binası fiziki ve teknolojik açıdan üst düzeyde yer alıyor. Her yönden donanımlı bu binanın sınıf, kütüphane ve laboratuvarları; Piri Reis, Hoca Ahmet Yesevi, Kaşgarlı Mahmut, Somuncu Baba gibi Türk-İslam tarihinde yer edinmiş önemli şahsiyetlerin adını taşıyor. Öğrenciler bu ilmi ve manevi açıdan üstün insanların adlarını taşıyan yerlerde okuyup kendilerini geliştirecekler ve Yeni Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunacaklar. Her biri kendi alanında söz sahibi olan yüce ve soylu insanların hayatlarıyla ilgili geniş bilgiler de bu yerlerin giriş kısmına asıldı. Buralarda eğitim-öğretim gören öğrenciler tarihin derinliklerinde iz bırakan şahsiyetlerin gölgesinde bilgilenmenin onurunu ve gururunu yüreklerinde hissedecekler. Bu bilgi deryası insanların adları şanlı bir tarihe sahip olan Türk milletinin aslında askeri başarısının arkasında ilmi gelişmişliğin de olduğunu öğrencilere hatırlatarak, onlara silkinmeleri için de güç verecek.

Tarihi şahsiyetlerin ışığında aydınlanacaklar

Teknolojik ve fiziki gelişmişliğin tarihin köklerinden beslenerek geldiğini öğrenen gençler bu sınıflarda topluma faydalı bireyler olarak yetişecekler. Tarihte Fen ve Sosyal bilimlerde kendilerini yetiştirmiş ilim sahibi insanlardan ışık alarak hayatlarını inşa edecek öğrenciler, örnek bireyler olarak toplumda var olacaklar. Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut ve yönetimi bu isimlerin ortaya çıkmasında büyük emek sarf ettiler. Öğrencilerin geçmiş kuşakların ilmi miraslarını da tanımalarını isteyen yönetim, onları geçmişinden haberdar olan kişiler olarak iş hayatına kazandırmayı amaç ediniyor. Ayrıca bu isimler ilmin; bir medeniyetin doğması, gelişmesi, büyümesinde ne kadar önemli olduğunu da gösteriyor.

2014-2015 eğitim-öğretim yılının bahar döneminde yeni binada okuyacak öğrenciler tarihin parmak izlerini taşıyan bu sınıflarda bir toplumun en önemli unsuru olan ilimle filizlenip, dallanıp budaklanıp Sinop’a, Gerze’ye ve bütün Türkiye’ye meyve vermeye başlayacaklar.

 

Gerze Meslek Yüksekokulu’nun yeni binasında yer alan tarihi isimler şöyle:

Kütüphane Salonu: Hoca Ahmet Yesevi 

Kütüphane: Kaşgarlı Mahmut

Akademik-İdari Yemekhane: Somuncu Baba Sofrası

Öğrenci Yemekhanesi: Halil İbrahim Sofrası

Amfiler: Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Dede Korkut, Mimar Sinan, Köroğlu

Laboratuvarlar: El-Cezeri, El-Harezmi, Emin Barın, Sait Maden, Hattat Hafız Osman, Osman Hamdi Bey

Deniz Simülatörü: Piri Reis  
























































  

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 16:13

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER