TBMM ye Çıkarma

TBMM çalışmalarına tanıklık etmek ve işleyiş hakkında detaylı bilgi almak amacıyla Üniversitemizin tüm fakülte ve yüksekokullarından öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen Ankara gezisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk meclisi olan Kurtuluş Savaşı Müzesi'nin ve ardından kullanılmaya başlanan meclis binasının gezilmesi ile başladı.

TBMM ye Çıkarma

  Tarihi Meclis binalarının gezilmesinin ardından Sinop Üniversitesi Öğrencilerinin durağı mevcut TBMM yerleşkesi oldu. TBMM yerleşkesini gezen ve fiziki yapı hakkında bilgi alan öğrencilerimiz, meclisin iç yapısını da görme fırsatı buldular.

  Gezinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil ÇİÇEK ile bir araya gelen öğrencilerimiz, kendisine sıkıntılarını ve taleplerini ilettiler. Üniversitelerin tarihimize ilgi duyması, örnekse Balkan Savaşlarının 100. yılı dolayısıyla çeşitli programların hazırlanması gerektiğini dile getiren Meclis Başkanı Cemil ÇİÇEK, üniversitelerde kavgadan, akademik kaygıdan çok, uzlaşma kültürünün hakim olması gerektiğini belirtti.

  Üniversitelerin halk ile iç içe olması gerekliliğini vurgulayan ÇİÇEK, artık her şeyin devletten beklenmemesinin ve halkın da problemlerin çözümüne katkı sağlamasının önemine dikkat çekti. Yeni anayasanın mutlaka yapılması gerektiğini, bunun yanı sıra başkanlık sisteminin de her yönüyle tartışılabileceğini ifade eden ÇİÇEK: “Öğrencilerimiz çok okumalı, araştırmalı, meselelere kafa yormamalı ve analiz yapabilmelidir.” dedi.

  Yasama süreci ve araştırma hizmetiyle ilgili öğrencilerin bilgisinin artırılması maksadıyla gerçekleştirilen ziyaretin sonunda kafile başkanı, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Rıza ALTUN, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil ÇİÇEK’e ilimizin simgelerinden olan ve çektirme olarak tabir edilen gemi maketini hediye etti.

  40 öğrencinin katıldığı gezide öğrencilerimize, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Rıza ALTUN’un yanı sıra Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Barış BAYRAKLI, Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin EŞ ve Arş. Gör. Cumhur AVŞAR eşlik etti.




Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2013, 13:07
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER