TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin okul bahçesinde gerçekleştirilen açılışa Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Aslıhan Özcan, İl Genel Meclis üyesi Ahmet Burma, Ak Parti ilçe Başkanı İzzet Karaman, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

MEB ve TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında, ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak açılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Fuarları kapsamında bu yıl beşincisi yapılan bilim fuarı, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşımızla başladı.

Okul Müdürü Metin Çalmaz yaptığı açılış konuşmasında amaçlarının, ülkemizin rekabet gücünü ve refahını artırmak ve sürekli kılmak için toplumun her kesimi ile ilgili kurumlarla işbirliği içinde, ulusal önceliklerimiz doğrultusunda bilim ve teknoloji politikalarını geliştirmek ve bunları gerçekleştirecek alt yapı ve araçları oluşturmaya katkı sağlamak, bilim ve teknoloji kültürü oluşturmakta öncü rolü oynamak olduğunu ifade eden Çalmaz; “ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine yükselmesi eğitim kurumlarının amacına yönelik bireyler geliştirmesi ve bu bireylerin aldıkları eğitimi üretime aktarmalarıyla olacaktır. Bu gün ülkemizde Meslek Liseleri yetiştirdikleri teknik elemanları iş dünyasının hizmetine sokabildiği ölçüde başarılıdır. Oranlarımız incelendiğinde de bu konuda başarılı olmadığımızı düşünüyorum. Mesleki okullarımızı üniversiteye giriş oranlarıyla değerlendirmek yerine yetiştirdikleri teknik adamların aldıkları eğitim doğrultusunda iş dünyasında olup olmadıklarıyla değerlendirilmelidir.” dedi

Açılış konuşmasının ardından protokol tarafından açılış kurdelesi kesilerek, okul öğrencilerinin yaratıcı zekalarının ürünleri olan eserlere ait stantlar gezildi, öğrenciler ürettikleri bilim unsurları hakkında fuarı gezenlere açıklayıcı bilgiler sundular.

Fuar konuklara yapılan ikramların ardından sona erdi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER