URAP Sıralamasında Zirveye Yerleşti

2007 yılında kurulan 27 devlet üniversitesi arasında geçen yıl üçüncü sırada yer alan Sinop Üniversitesi, bu yıl bir basamak daha yükselerek ikinci sırada yer aldı.

URAP Sıralamasında Zirveye Yerleşti

  Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP Laboratuvarı, ''Üniversiteler 2014 Yılı Akademik Performansa Dayalı Başarı Sıralama'' listesini açıkladı.

URAP tarafından 2010 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen araştırma kapsamında üniversitelerin makale sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, atıf sayısı, toplam dergi etkinlik çarpanı, dergi atıf etkinliği toplamı ve uluslararası işbirliği kriterleri sıralama için ölçü alınıyor. Sıralamaya göre 2007 yılında kurulan 27 devlet üniversitesi arasında geçen yıl üçüncü sırada yer alan Sinop Üniversitesi, bu yıl bir basamak daha yükselerek ikinci sırada yer aldı.  Ayrıca 2000 yılından sonra kurulan 51 özel ve devlet üniversiteleri sıralamasında geçen yıl 15. olan Sinop Üniversitesi bu yıl 13. sıraya yükseldi.

Bu sıralamanın Üniversiteler için önemli bir ölçü olduğunun altını çizen Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bilimsel çalışmaları yoğun bir şekilde sürdüren Öğretim Üyelerimiz, Üniversitemizi bir basamak daha yukarıya taşıyarak, URAP sıralamasında ikinci sıraya yükselmemizi sağladı. Bu konuda özverili bir şekilde çalışan Öğretim Üyelerimiz başta olmak üzere tüm akademik personelimizi tebrik ediyorum. Biz üniversite yönetimi olarak iş başına geldiğimiz günden beri önceliğimizi kampüs çalışmalarına verdik. Ancak bu akademik anlamda hiçbir çalışmamıza engel teşkil etmemiştir. Bundan sonraki süreçte üniversitemizi hem fiziki anlamda yenilemeye devam ederken, akademik çalışmalarımızda da zirvedeki yerimizi koruyacağız. Özellikle kampüs alanındaki çalışmalarımız tamamlandığında Sinop ilimiz ve Sinop Üniversitesi cazibesini daha da artıracaktır. Bundan hiç şüphemiz yok. Bütün plan ve projelerimizi buna göre yapıyoruz. Bunu mutlaka başaracağız.” dedi.

2007 Yılında Kurulan 27 Devlet Üniversitesinin URAP Sıralaması;

     1.      Nevşehir Üniversitesi

     2.      Sinop Üniversitesi

     3.      Bitlis Eren Üniversitesi

     4.      Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

     5.      Batman Üniversitesi

     6.      Çankırı Üniversitesi

     7.      Karabük Üniversitesi

     8.      Bartın Üniversitesi

     9.      Bingöl Üniversitesi

    10.  Ordu Üniversitesi

    11.  Gümüşhane Üniversitesi

    12.  Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi

    13.  Tunceli Üniversitesi

    14.  Yalova Üniversitesi

    15.  Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi

    16.  Siirt Üniversitesi

    17.  Şırnak Üniversitesi

    18.  Hakkari Üniversitesi

    19.  Artvin Çoruh Üniversitesi

    20.  Muş Alparslan Üniversitesi

    21.  Bayburt Üniversitesi

    22.  Kırklareli Üniversitesi

    23.  Iğdır Üniversitesi

    24.  Kilis 7 Aralık Üniversitesi

    25.  Ardahan Üniversitesi

    26.  Bilecik Üniversitesi

    27.  Mardin Üniversitesi

 

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2015, 16:21

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER