Yaşayarak Öğrendiler,

Gerze Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri Almanya’ dan döndüler.

Yaşayarak Öğrendiler,

  1-15Eylül tarihleri arasında Almanya’ nın Augsburg şehrinde AB LDV Programı Hareketlilik faaliyetlerini gerçekleştiren Gerze Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri son derece olumlu izlenimlerde döndüler. Projeye katılan öğrenciler izlenimlerini şöyle aktardılar;

Mustafa Sarıkaya:

Projenin amacı doğrultusunda konaklama işletmelerinde hijyen ve sanitasyon uygulamalarına yönelik farklılıkları faaliyet programı içersinde ziyaret ettiğimiz çeşitli restaurat ve otellerin departmanlarını gezerek inceleme imkanı bulduk. Avrupa standartlarındaki işletmeleri ülkemizdekilerle kıyaslama imkanı bulduk. Bu faaliyetler mesleki bilgilerimize katkı sağladı.

Mehmet Can: Mesleki bilgimize katkı sağlamakla birlikte, kültürel ve sosyal yaşamı da gözlemleme imkanı bulduk.

Aysun Yalçın: Bizlere verilen eğitimlerde Avrupa’ daki sistemi de öğrenme imkanı bulduk, burada kaldığım süreçte kendime bir hedef belirledim. Avrupa’ da master yapmayı düşünüyorum.

Kutlu Uzun: Çok güzel bir 15 gün geçirdik, faaliyet kapsamı içeresindeki diğer okulların öğrencileri ile de çok güzel arkadaşlıklar kurduk. Mesleki bilgilerimizi paylaşma ve değerlendirme imkanı bulduk.

Ömercan Altun: Bu proje sayesinde ilk defa yurtdışına çıkma imkanım oldu. Program dahilinde Avusturya-Salzburg’ a da gittik, burada turizm ofislerini ziyaret ettik, edindiğimiz bilgiler sayesinde bu ülkelerde turizm ve gelirlerinin nasıl arttığını da öğrenme fırsatı bulduk.

Mustafa Yılmaz: Arkadaşlarımın düşüncelerine ben de katılıyorum, bu faaliyet benim hedeflerimi yüks elti, artık geleceğe yönelik iş planlarıma yurt dışını da dahil ettim.

Refakatçi öğretmen Yelda Özdemir ise duygularını “öğrencilerin kazanımlarından çok memnun olduğunu, 15 günlük hareketlilik faaliyeti öğrencilerimizin mesleki bilgilerine katkı sağlamakla birlikte, Avrupa’ da mesleki eğitime verilen önemi de çok iyi kavramalarına imkan sağladı” şeklinde ifade etti.

















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2012, 12:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
ERCAN YILMAZ
ERCAN YILMAZ - 10 yıl Önce

gerze 2014 te 9.sinif ögrenci alacakmi

banner381
SIRADAKİ HABER