Yenikent’te Sergi ve Şiir Dinletisi

Yenikent Cumhuriyet Ortaokulu, sergi açtı, şiir dinletisi gerçekleştirdi.

Yenikent’te Sergi ve Şiir Dinletisi

  Okulun konferans salonunda 30 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 11.00 de gerçekleştirilen etkinliğe Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, İlçe Emniyet Müdür V. Başkomiser Ayhan Şardağ, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, Halk Eğitim Müdürü Nazım Aksu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile öğrenci velileri katıldılar.

  Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşan Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Recep Barış Varoğlu amaçlarının; öğrencilerini yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirerek hayata en iyi şekilde hazırlamak olduğunu, bu tür etkinliklerle öğrencilere sadece akademik bilgiler verilmesiyle kalınmayıp, ilgi, istidat ve yeteneklerinin geliştirilerek kendilerini ifade edebilen sosyal bireyler olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Müdür Varoğlu bu amaçla okullarında düzenlenen halk oyunları, voleybol ve şiir okuma gibi sosyal kültürel ve sportif etkinlikler düzenlediklerini ve koydukları ödüllerle bu yarışmaları daha cazip hale getirdiklerini söyledi.  Okul müdürü Varoğlu konuşmasını etkinliklerin tertip edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

  Katılımcıların büyük ilgisini çeken şiir dinletisinde okul öğrencileri; Cansu Koşar, Muhammet Can Gürsoy, Abdülkadir Akgün, Elif Sayar, Tuğçe Yıldız, Ebru Yalım, Elif Alcan, Asiye Gürsoy ve Sibel İzmirli, birçok ünlü şairin şiirlerinden örnekleri başarı ile sundular ve coşku ile alkışlandılar.

 

  Etkinliğin ikinci ayağı olan sergi açılışı Gerze Kaymakamı Metin Kubilay tarafından gerçekleştirildi. Açılış kurdelesinin kesilmesi ile birlikte etkinliğe katılanlar sergiyi gezerek, ebru çalışması, kabartma çalışmaları ve atık malzemelerden yapılan çalışmalardan oluşturan eserlerin sunulduğu sergiyi beğeni ile izlediler

Program, katılanlara yapılan ikramla sona erdi.
Fotoğraflar İçin Tıklayın
Haber: Nurgül Gençay

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2013, 04:08
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER