2014 yılının İlk Girişimcilik Kurulu Toplantısı

KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürlüğünde 22.01.2014 tarihinde yapıldı Girişimcilik Destek Programı kapsamında Girişimcilik Kurulu toplanacak olup Sinoplu 15 yeni girişimciye 30.000 TL Hibe ve 70.000 TL Geri ödemeli destek başvuruları incelenerek karara bağlandı.

2014 yılının İlk Girişimcilik Kurulu Toplantısı
  Konuyla ilgili açıklama yapan KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel KIZILASLAN, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini bitiren 15 Girişimcimiz işletmelerini kurup KOSGEB Müdürlüğümüze başvurularını yaptılar. Bugün ki kurulumuzda yapılan başvurular değerlendirildi ve uygun görülen işletmelere girişimcilik desteği imkânı sunulacaktır. Geçmişte yapılan kurullarımızda başvuran firmaların yaklaşık olarak %95’i destek almaya hak kazanmıştır bu aynı başarıyı bekliyoruz. Bu Kurulumuzda Sinop ili ve ilçelerinde yem üretimi, yiyecek hizmetleri, beton kalıp sistemleri, bayan kuaför, terzi, İletişim sistemleri, bilişim servisi, yapı-inşaat, çorap üretimi, oto servisi, ses ve ışık sistem hizmetleri gibi faaliyetlerde bulunan firmalar başvurusunu yaptı. Girişimcilik konusunda diğer illere nazaran Sinop ili çok daha iyi durumda 2014 yılı itibari ile beklediğimizin üzerinde girişimcilik başvurusu almış bulunmaktayız. En kısa sürede 2. Girişimcilik Kurulunu yapmayı planlıyoruz. Geç kalmadan firmalarımızın başvurularını bekliyoruz. Şubat ayı itibari ile 60 kişilik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimimiz de olacaktır. " diye konuştu. 
 Ayrıca Sayın KIZILASLAN “ Mevcut işletmelerimize yönelik desteklerimizden Sinop’ lu firmalarımız yeterince yararlanamıyor. Örneğin İşletmenize 4 yıllık bir üniversite mezunu yeni bir ya da iki kişilik istihdam sağladığınız takdirde maaşlarının %60’ı KOSGEB tarafından karşılanabiliyor. İş birliği ve Araştırma-Geliştirme desteği alan firma sayımız maalesef kısıtlı. KOSGEB destek programlarımız sürekli olarak güncelleniyor girişimci, yatırımcı olmayı düşünen ya da hali hazırda işletmesi olan firmalarımızı konu hakkında güncel, doğru ve kesin bilgi alabilmeleri için KOSGEB Müdürlüğümüze bekliyoruz. Müdürlüğümüze gelemeyen işletmelere davet etmeleri halinde uzman personelimiz ile icabet etmeye çalışıyoruz. ” diye sözlerine ekledi.

Bilgi için KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürlüğü Tel: 368 261 57 67 - www.kosgeb.gov.tr

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 09:33
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER