Borçlu esnaf nefes alacak

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar konfederasyonu,esnafın borcunu yapılandırması için bankalarla anlaştı.

Borçlu esnaf nefes alacak

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar konfederasyonu, 2009 yılında yaşanan küresel ekonomik krizin esnaf ve sanatkârlar üzerinde yarattığı ağır mali yükün hafifletilebilmesi amacıyla, vergi ve sosyal güvenlik primi gibi kamuya olan borçların yanında bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda bankalarla protokol imzaladı.

Bilindiği gibi kamuya olan borçlar 6111 sayılı (torba) Kanunla yeniden yapılandırılmış ve bu borçların düşük faizle ve 36 aya varan vade ile taksitlendirilmesi sağlanmıştı.

Şimdi de Konfederasyon, bankalarla görüşmelerini tamamladı ve 27 Mayıs 2010 tarihi itibariyle esnaf ve sanatkârların bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlan yeniden yapılandırılmasını sağladı.

Yapılandırma donuk ticari kredi borçlarını kapsıyor.

Esnaf ve sanatkârların aynı bankaya hem kredi hem de kredi kartı borcu bulunması halinde her iki borç da yapılandırılabiliyor. Ancak, sadece kredi kartı borçları yapılandırma kapsamında bulunmuyor.

Yapılandırma sadece esnaf ve sanatkârları kapsıyor. Ticaret ve ziraat odasına kayıtlı olanlar kapsam dışında kalıyor. Ayrıca Ekim 2010 tarihinden sonraki borçlar da yapılandırılmayacak.36 aya varan vade ve düşük faizle yapılandırılacak borçlar için protokole imza atan bankalar şöyle:

Akbank

Alternatif Bank

Anadolu Bank

Denizbank

Eurobank

HSBC Bank

Şekerbank

Tekstil Bankası

Tiirk Ekonomi Bankası

Ziraat Bankası

Garanti Bankası

Halk Bankası

İş Bankası

Vakıflar Bankası

Yapı ve Kredi Bankası

27 Mayıs 2011 tarihi itibariyle başlamış olan borç yapılandırması 21 Temmuz 2011 tarihine kadar sürecek.

Yapılandır ma yapmak isteyen esnaf ve sanatkârların birden fazla bankaya donuk kredi borcunun bulunması halinde her bir bankaya ayrı ayrı başvuruda bulunulması gerekiyor.

Daha ayrıntılı bilgi için Gerze esanaf odası başkanı Cemal Altuel, Gerze şöförler ve Otomobiller cemiyeti başkanı Hüseyin Topçu'ya müracaat edebilir.
  Kapsamlı bilgi için (
www.tesk.org.tr) adresinden ulaşılabiliniyor.

 

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER