Prof. Dr. Emin Kuru’dan “Köy Turizmi” projesi

Sinoplu iş adamlarının bir araya geldiği iftar yemeğinde, köyler termik santrallerle değil turizmle kalkınacak diyen Prof. Dr. Emin KURU’nun projesi ilgi odağı oldu.

Prof. Dr. Emin Kuru’dan “Köy Turizmi” projesi

Sinoplu işadamları, Yaşar AKSOY’un düzenlemiş olduğu iftar yemeğinde bir araya geldi.

Sinop Mantı Evi’nde düzenlenen iftar yemeğine, Sinoplu Sanayici İş Adamları Derneği İstişare Konsey Başkanı Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin KURU, Emekli Tümgeneral ve AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili Şirin ÜNAL, ASİDER Başkanı Yusuf ÖZER, İstanbul’daki Sinopluların dernekleşme faaliyetinde emeği geçen Kâğıthane Sinoplular Derneği Başkanı Musa CAN, hemşericiliğe önem veren Ersal Ajans sahibi Nermin AYDIN ile yönetim kurulu üyeleri ve birçok işadamı katıldı.

Her gelen davetliyle teker teker ilgilenen Yaşar AKSOY yaptığı konuşmada “tüm dostlarımı ve iş adamlarımızı vermiş olduğumuz bu iftar yemeğinde görmekten çok mutlu oldum” dedi.

İftara işlerinin yoğunluğundan dolayı sonradan katılan Milletvekili Şirin ÜNAL da hemşerilerini yalnız bırakmadı.

Sinop ve Sinopluların dertlerini dinleyen ve özellikle köy derneklerinin yoğun ilgisi ile karşılaşan Emin KURU, “Köy Turizmi” ile ilgili bir projesini ortaya attı ve düşüncelerini, hedeflerini, köy derneklerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle paylaştı.

Köye dönüş teşvikleri ve yeni iş imkânlarının açılacak olmasının projenin en dikkat çekici yönü olduğunu söyleyen Emin Kuru projeyi şöyle anlattı:

Proje kapsamında köylülerin kullanmadıkları evler, turizmdeki standartlara uygun düzenlemelerle turistler için yaşamaya hazır hale getirileceğini belirtti. Bu projede ekolojik ortamda, sağlığa yönelik turizmle, organik ürünlerle ve doğal yaşamla yerli ve yabancı turistleri buluşturacak olan bu proje, metropol şehirlerde beton binalardan bunalmış olan insanların doğa özlemini gidermiş olacaktır. Bu projenin içinde eko turizmi, av turizmi, doğa turizmi, eğitim turizmi, balayı evleri gibi orijinal hususlarda ihtiva etmektedir.

Dünyadaki Türkoloji bölümündeki öğrenciler ve Ukrayna’da 70 bin öğrencinin yabancı dil olarak Türkçe’yi tercih etmesi ve dil pratiği için Türkiye’yi ziyaret etmelerinde karşılıklı kültürel faaliyetler, turizm için ihtiyaç duyulan yatak kapasitesi bu proje ile giderilecektir. Köy turizmi projesi kapsamında ülkemizi ziyaret eden turistlerin köy halkı ile iletişime geçtiklerinde hem yerel kültürü öğrenecek, hem de kendi kültürlerini tanıtacak olmaları bu projeyi biraz daha ilgi odağı yapıyor.

Köy turizmi projesi ile artık “Köy” dendiği zaman insanların zihinlerinde itici bir çağrışım uyanmayacak ; “Köy” kelimesi turizm ile birlikte algılanacaktır.

Köylülerin boş evleri artık birer geçim kaynağı ve ülkemizin doğal güzelliklerinin en etkili biçimde tanıtılması için birer geçim aracı olacak.

Köylerde yaşayan genç nesil neredeyse kalmadığını belirten Emin Kuru, büyük çoğunluğun köylerindeki yaşamı terk ederek büyük şehirlere göç ettiğini, fakat büyük şehirlerdeki iş imkanı kıtlığından köylerine geri dönmek istediklerinde ise köylerinde  kısıtlı yaşamdan dolayı geri dönme tereddüdü yaşadıklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Emin KURU projesini anlatmaya şöyle devam etti:

Köy Turizmi illerdeki kalkınma ajansı, Avrupa Birliği projeleri, çeşitli destek fonları ve Türkiye’nin turizm politikasında “Köy Turizmi” adı altında yeni bir politika ile desteklenmesi gerekmektedir. Bu proje metropol şehirlerde işsiz yığılmayı önleyecek, insan sağlığına faydalı olan organik ürünler tekrardan devreye girecek, köylerde ekilip biçilmeyen araziler bu anlayışla yeniden ekilip biçilip bilinçli üretime dönüştürülecek.

Türk turizmine yeni bir kavram yeni bir çeşitlilik getirilecek, ülkemize ekonomik gelir sağlanacak ve yeni istihdamlar oluşturulacaktır.

Bu projenin detayları için, bu işi yapacağım diyen köy derneklerindeki hemşerilerinin tümü ile bilgilendirme toplantısı yapacağını dile getiren Emin KURU; bu projeyi Sinop Valiliğine, Turizm Bakanlığına ve yeterli ilgi görülürse “Köy Turizmi Derneği” kurularak Başbakanlığa sunacağını, Turizm Bakanlığından ve Sinop Valiliğinden politikaya dönüştürülmesi için destek isteyeceğini belirtti.

Aynı zamanda Turizm Bakanlığı Eski Genel Müdür Yardımcısı olan hemşerimiz Prof. Dr. Emin Kuru’nun anlattığı bu proje Sinoplu hemşerileri tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Biçer
Mehmet Biçer - 9 yıl Önce

Merhaba,
Köy Turizm tesisimin tanıtımı için destek rica ediyorum.
Detaylı bilgi: www.purelifevillage.com
Teşekkürler..
Mehmet Biçer

banner381
SIRADAKİ HABER