Proje sizden, parası KUZKA’dan

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), 2011 Yılı "KOBİ" ve "Çevre ve Turizm Altyapısı" Mali Destek Programları kapsamında ilçe eğitim toplantılarının ilki Gerze’de gerçekleşti.

Proje sizden, parası KUZKA’dan

Daha önce il düzeyinde eğitim toplantılarının tamamlanmasının ardından Gerze Kaymakamı Metin Kubilay’ın da girişimleriyle ilki Gerze’de gerçekleşen Bilgilendirme toplantısına Ajans Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen katıldı.

Resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların ilgi gösterdiği toplantı Kaymakam Kubilay’ın bilgilendirme ve teşekkür konuşmasıyla açıldı. Ardından kürsüye gelen Genel Sekreter Şen, ajansın şimdiye kadar yaptıkları hakkında bilgi verdikten sonra, önümüzdeki zamanda yapılacak plan ve projelerden bahsetti.

 

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ( KUZKA), nedir?

Sinop, Kastamonu ve Çankırı illerini kapsayan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajans, 8 Şubat 2006 tarihinde yürürlüğe giren kanun hükmünce 25 Temmuz 2009 tarihli bakanlar kurulu kararıyla kuruldu.

Kurulma amacı; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma plânı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak olan KUZKA’nın 2011 yılı için programlanan çalışması, KOBİ’lerle çevre ve turizm altyapısına mali destek sağlamak.

Bu amaçla ajans tarafından tahsis edilen 16.000.000 TL kaynağın 11.500.000 TL’si KOBİ’lere, 4.500.000 TL’si turizm ve çevreye ayrıldı. Projelere sağlanacak mali destek en az 25.000 TL, en fazla 400.000 TL olacak.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), son başvuru tarihi olarak belirlenen 26 Ağustos 2011 günü saat 16.00’a kadar girişimcilerin projesini bekliyor.

















YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER