Sinop Üniversitesinden ABD’nin Yaptırım Kararına Tepki

Sinop Üniversitesi Rektörlüğü, ABD'nin Türkiye'ye yönelik ekonomik ambargo kararı ve dolar üzerinden yapılan manipülatif saldırılarla ilgili bir yazılı açıklama yayınladı.

Sinop Üniversitesinden ABD’nin Yaptırım Kararına Tepki

ABD Tarihi Boyunca Türkiye’ye Karşı İkiyüzlü Bir Politika İzlemiştir.

ABD yönetiminin fevri ve sorumsuz davranışlarla, dünyayı telafisi mümkün olmayan bir kaosa sürüklediğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ülkemize karşı alınan yaptırım kararının görünen yüzünde rahip Branson'un ABD'ye iade talebi yer alırken, buz dağının görünmeyen kısmında ise ülkemiz aleyhine yeni senaryoların oluşturulmaya çalışıldığı açıktır. ABD tarihi boyunca her zaman Türkiye’ye karşı ikiyüzlü bir politika izlemiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu, milletimizin iradesi ve milli tutumuyla 15 Temmuz darbe teşebbüsünü bertaraf eden, Suriye'de olası bir Kürt devletinin kurulmasını önleyen, savaştan kaçan milyonlarca mülteciye kucak açan Türkiye, yılların müttefiki olan ABD’yi yanında göremediği gibi aksine sürekli bir ihanetle karşı karşıya kalmıştır. Terör örgütleri FETÖ, YPG ve PKK ile gayri ahlaki bir ilişki içinde olan, ekonomi ile askeri ambargolarla, iç savaş ve işgal planlarıyla Türkiye’yi açık hedef haline getiren ABD, son olarak aldığı ambargo kararıyla birlikte uluslararası hukuku açık bir şekilde ihlal etmiştir. 250 vatandaşımızın şehit edilmesine sebep olan darbeci FETÖ mensuplarıyla ilgili hiçbir zaman adım atmayan ABD'nin, bir papazı bahane gösterip Türkiye'ye ambargo uygulaması gerçek niyetini gözler önüne sermektedir. Mesele sadece ekonomik savaş değil, aynı zamanda Türkiye’ye karşı siyasi ve jeopolitik bir müdahaledir.”

Bu Ekonomik Savaşı Millet-Devlet Birlikteliğiyle Kazanacağız

 “Türkiye, asırlara dayanan bir devlet geleneğine sahiptir ve Türk ekonomisi yaptırım kararlarıyla teslim alınamayacak kadar sağlam temellere dayanmaktadır. Türkiye’nin son yıllarda milli savunma ve milli sanayileşme yolundaki kararlı adımları, bu yaptırım kararının asıl nedenidir. Zira ABD’nin ana hedefi bu yaptırım kararıyla bizi yeniden savunmada ve sanayide dışa bağımlı hale getirmektir. İşte bu sebeple ülkemize karşı başlatılan sistematik saldırılardan millet olarak önemli dersler çıkarmalıyız. Şunu unutmamalıyız ki; kötü komşu insanı ev sahibi yapar. Bugün ASELSAN bir dünya markası ise bunda ABD’nin 1975 yılında uyguladığı ambargonun payı büyüktür. Türkiye, ABD’nin Kıbrıs Barış Harekâtı sonrası uyguladığı silah ambargosuna karşı ASELSAN’ı kurarak milli savunma sanayisinde tarihi ve büyük bir adım atmıştır. İşte bugün de Türkiye olarak bu yaptırım kararı sonrası üretime daha çok kaynak ayırmalı ve yurtdışından ithal ettiğimiz birçok malı kendimiz üretmeliyiz. Ülkemiz hiçbir tehdide aldırış etmeden milli sanayi, milli savunma, milli teknoloji ve milli tarım politikalarına aynı kararlılıkla devam etmelidir. Bu savaşı millet-devlet birlikteliğiyle kazanacağımıza olan inancımız tamdır. Sinop Üniversitesi Rektörlüğü olarak, bu spekülatif hamlelere karşı tüm halkımızı ortak tavır almaya davet ediyor; bilim insanları olarak bu süreçte üzerimize düşen her türlü sorumluluğu büyük bir aşk ve şevkle yerine getireceğimizi ifade ediyor; ABD yönetiminin bu hukuk dışı tutumuna karşı sonuna kadar devletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha kamuoyuna ilan ediyoruz.”

Sinop Üniversitesi Rektörlüğü

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER