Ürettiği Elektriği Satanlar, Gelir Vergisinden Muaf Olacak

Yerli ve milli enerji hedefinin desteklenmesi için ekonomi paketinde önemli düzenlemeler yer aldı. Ürettiği elektriği satanlar gelir vergisinden muaf esnaf kapsamına alındı.

Ürettiği Elektriği Satanlar, Gelir Vergisinden Muaf Olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın yerli ve milli enerji kaynaklarının artırılması projesi ekonomi paketi ile desteklendi. Ürettiği elektriği satanlar gelir vergisinden muaf esnaf kapsamına alındı.

YENİLENEBİLİR ENERJİYE TEŞVİK

Yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik enerjisi üretimi teşvik ediliyor. Sahibi olduğu ya da kiraladığı konutta, lisanssız yürütülebilecek faaliyetler kapsamında kurdukları, çatı ve cephe uygulamalı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı ve kurulu gücü azami 10 kW olan, elektrik üretim tesisinden ürettikleri elektrik enerjisini son kaynak tedarik şirketlerine satan kişiler, gelir vergisinden muaf esnaf kapsamında sayılıyor. Bu şekilde ürettikleri elektriği tedarik şirketlerine satan kişilerin belge düzenleme, defter tutma, beyanname verme yükümlülüğü olmayacak. Baraj inşası için yapılan kamulaştırmalarda, taşınmaz mallarının sosyal, ekonomik veya yerleşme düzeninin bozulduğunu iddia edenler dava açmadan önce mallarının da kamulaştırmaya tabi tutulması için ilgili valiliğe başvurabilecek. Başvurular valilikçe kurulacak komisyon tarafından değerlendirilecek.

ELEKTRİK İTHALATINDA YÜZDE 60 DÜŞÜŞ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, yerli ve yenilenebilir kaynaklara ağırlık vermesi, Türkiye'nin elektrik ithalat faturasını düşürdü. Türkiye'nin elektrik ithalatı 2017'de yüzde 60 azalarak 213.6 milyon dolardan 85.5 milyon dolara düştü. 2016'da Yunanistan, Bulgaristan, Azerbaycan ve Gürcistan'dan toplam 4 milyar 366 milyon 780 bin kilovatsaat elektrik alındı. Geçen yıl ise Yunanistan, Bulgaristan, Azerbaycan, Gürcistan, İran ve Çekya'dan alınan elektrik miktarı yüzde 61.8 azalarak 1.6 milyar kilovatsaate indi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2018, 10:05

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER