Bakanlıktan Tatil Müjdesi

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı belli oldu.

Bakanlıktan Tatil Müjdesi

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasına karar verildiğini açıkladı. 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerin maaşları erken ödenecek.

İDARİ TATİL SAYILACAK

  Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda alınan karar gereği Kurban Bayramı 28-29 ağustos tam gün, 31 Ağustos perşembe yarım gün idari tatil oldu. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 10 güne uzadı.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ UZADI

Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Hükümet Sözcüsü Bozdağ şunları söyledi:

Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'na tekabül, tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir.

MAAŞLAR ERKEN ÖDENECEK

Emekli Sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz, 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER