Estetik Komisyon Kuruldu

Gerze Belediyesi bünyesinde özel proje alanı içerisinde yapılacak olan Tip Projelerin geliştirilmesi, değiştirilmesi ve yeni projeler üretilebilmesi için mimari estetik komisyonu kuruldu.

Estetik Komisyon Kuruldu

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın başkanlığını yürüttüğü komisyonda Belediye Fen İşleri Müdürü Özgür Büyük, Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Gönül Erol, Mimarlar Odası Sinop İl Temsilcisi M. İsmet Aykın ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Mimar Meliha Yalçın olmak üzere beş kişi yer aldı.

Gerçekleştirilen komisyon toplantısında görüşlerini aktaran Belovacıklı yaptığı açıklamada; “İlçemiz bilindiği üzere üretmekte olduğu projeler ile ilimizin marka ilçesi haline gelmiştir. Bu yolda kimi zaman engellerle de karşılaşmakta olduğumuzu inkar etmemek gerekir.2016 yılı içerisinde ilçemizin imar planlarında revizyon gerçekleştirdik. Özellikle marka bir şehir olma noktasında yaptığımız bu çalışma aşamasında irademiz dışında kentsel sit alanı başvuruları yapıldı. Ama bizler zaten böyle bir başvuru dahi olmasaydı kimliğimizin, kültürümüzün en önemlisi de geçmişimizin temel taşı olan Yangın Evlerinin önemini bilmekteydik. Bu doğrultuda kurduğumuz Mimar Etik Komisyonu ile birlikte ilçemizi birkaç adım daha ileriye taşımayı amaçladığımızı önemle vurgulamak isterim”. İfadelerini kullandı.

Komisyon aynı zamanda; kentsel tasarım ölçeğinde projeler yapmak, yangın evi tip projelerini geliştirmek ve çeşitlendirmek aynı zamanda cadde, sokak ve bulvarlarında kentsel kimliğe uygun oluşumunu sağlamak için ilkesel kararları almış, detay kararlarını almak için 24 Ocak 2017 tarihinde toplanmaya karar verilmiştir.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2017, 17:15

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER