ESKİ VE YENİ CHP YÖNETİCİLERİNE BAKIŞ

Geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı sayın Mustafa Acun bey’ in beyanatları ile ilgili yazdığımız makalenin CHP ‘lileri oldukça rahatsız eden tarafı, birbirlerini parçalayan demokrasi hırsından kaynaklanmaktaydı. Benim eleştirilerim insanların beyanatlarına ve yanlış beyanatlara alkış tutanlara olmuştur.

Halbuki eleştirilere tahammül gösterip, hataları görmek ve başarılı olmak yerine, eleştirmenlere kötü gözle bakmak niye?

Örneğin, CHP’nin kuruluş felsefesinde dini özgürleştirmek ve huzur düzenini sağlamak varken, kendini bilmez bazı partililerce demokrat olmak bile, cumhuriyete karşıymış gibi gösterilip önceki zamanlarda dinsizlikle eşleştirilmedi mi?

Şimdi, yeni CHP diye tanımlanmaya ve çağa uymayan tarafları törpülenmeye çalışılan partinin çizilen yol haritasında, bazı eski CHP yöneticilerinin adım adım kirlettikleri demokrasi gömleğinin de artık yıkanacağını tahmin etmekteyim.

Zira sicilinde ki cumhuriyet yaftası içinde ancak ifade bulabilen, sözde demokrasinin yıllarca paspas edilmesine göz yumulması nedenlerinin öz eleştirisinin, politika yapılmadan alenen açıklanması gerekmektedir.

Doğum günü partisi gibi, neredeyse her yıl kurultay yapan CHP’ nin neden böyle bir refleks içinde olduğu ve hazımsızlığın hedefteki muasırlıkla hiç yakışmadığı ortada iken, toplumdaki anlaşılamamazlığa çözüm bulunamadığı da aşikardır.

Açıkça söylemek gerekir ise, Türkiye halkı 2. Dünya Savaşı’ ndan sonra CHP’ yi demokratik çoğunlukla iktidara getirmek istememektedir. Gerçekten kendisini yenilemesini tüm Türkiye halkı istemektedir.

Birilerinin aklına yeni CHP söylemi, 2012 yılında gelmiştir. Peki halkımız üzerindeki eski CHP’nin intibağı değişti mi? Tabi ki hayır, bunu yeni CHP yiz diyen yöneticiler fikirleri-söylemleri ve halkı kucaklamaları ile ispat etmek zorundadırlar. Çünkü, önce sosyalist düşmanı olarak kurulup da sonradan ben sosyalist oldum, sosyalist enternasyonale girip de elitlerin partisine dönüşen, demokt-ratım deyip totaliter uygulamalara imza atan, laikliği savunup, diyanetin güdümlü olmasını isteyen bir siyasi partinin, “ ben değiştim artık “ deyip başarılı olabilmesinin tek göstergesi zaman ve akıllı yöneticilere endekslidir.

Sonuçta, yeni CHP ‘nin çile ile imtihanı bir müddet daha devam edeceğe benzemektedir.

 

 

Hasan Vehbi Ersoy


YORUM EKLE
YORUMLAR
barış karagülle
barış karagülle - 12 yıl Önce

çok güzel olmuş abi yüreğine ve kalemine saglık...hoşcakal.

öz gerzeli
öz gerzeli - 11 yıl Önce

termik için siyasi görüşünde değişmiş senin beeee

mahmut cayvalı
mahmut cayvalı - 11 yıl Önce

chp bölünmeden türkiye'de gerçek sosyal demokrasi̇olmaz.