ÇETKODER'den Emeklilere Destek

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, 2014 yılı içinde emeklilere öngörülen ve verilen zamlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ÇETKODER'den Emeklilere Destek

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ülkemizdeki emekli insanların hali gerçekten berbat bir durumda. Geçim derdine düşmüşler. Yaşam derdine düşmüşler. Ayakta kalmak için çırpınıyorlar. Kimisi devlete 25- 30 sene hizmet etmiş emekli olmuş. Kimisi Devletine 25- 30-40 sene vergi vermiş esnaflıktan tüccarlıktan emekli olmuş. Kimi memur emeklisi, kimi işçi emeklisi… Kimi Bağ-kur emeklisi. Hiç fark etmiyor, sonucunda emekli. Emekli aylıkları ile bugün bu ortamda insanca, uygarca, çağdaş bir şekilde yaşamaları mümkün değil.” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Bize müracaat ederek hallerinin perişanlığını aktaran ve sesimiz olun diyen yaklaşık 7.325. (yedi bin üç yüz yirmi beş kişi)  Bağ-kur emeklisinin feryadını dile getirmek istiyoruz. 25 sene, 30 sene, 40 sene devlete pirim yatır, vergini ver, aldığın aylık 950 ile 1100 lira civarı. Basamak yüksekliği ile biraz farklı alanlarda var. Ama genelde Bağ-kur emeklisi durumunda olanların aldığı para tam bir rezalet. Bu para ile insanca, uygarca yaşamaları mümkün değil. Evinin kira olduğunu düşünün. Bu para yoksulluk sınırının açlık sınırının kat kat altında. Evine ekmek götüremeyen, tenceresinde aş kaynamayan emekli var. Bu durumun TBMM çatısındaki herkesin görmesi gerekir. Özellikle de Hükümetin bu duruma acilen el atması ve iyileştirmeye gitmesi gerekir. Verilen zamlar komedidir. En düşük bağ- kur emekli aylığının 1600 lira olması gerekir ” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ Eğer Bu devlet Suriye’den gelen sığınmacılara para buluyor ise, bu devlet evinde özürlüsü olana para buluyor ise, Evinde yaşlısı ve bakıma muhtaç olan var diyene yardım yapıyor ise, Çocuk yap destek olalım diyerek bir kısım insanlara para buluyor ise, nice isim ve benzer nitelikle yardım yapabiliyor ise, emeklisine de insanca, uygarca yaşaması için gerekli özeni göstermek durumundadır. Bu, her biri birer tüketici olan emekli insanlarımızın en temel yaşamsal hakkıdır. Özellikle de Bağ-kur emeklisi açlık sınırı altında para almaktadır. Emekli, yemekli olmak istiyor, yemekli! Herkese, her kesime var da, emekliye yok mu?” dedi.

Önemli NOT:  Bizler yaptığımız hizmetler karşılığında her hangi bir ücret almıyoruz. Biz gönüllü, ücretsiz hizmet veren bir kuruluşuz. Siz tüketicilere her zaman Yardıma hazırız. Yeter ki bize ulaşın.  Bize,  [email protected]  adresinden elektronik posta yolu ile ulaşabilir dert ve sıkıntınızı, şikâyetinizi aktarıp bilgi alabilirsiniz.  Ayrıca çok sıkışırsanız bizi mesai saatleri içinde  0.535.475.70.06  nolu dernek telefonumuzdan arayabilirsiniz.. Sizlere Teknik, hukuki, yasal bilgiyi ücretsiz vermeye hazırız.  Tüketiciler karşılaştıkları yanlışlar ve usulsüzlükler karşısında nasıl hareket edecekler, nereye başvuracaklar, gerekirse dilekçeleri, usul hakkında her tür bilgiyi ücretsiz olarak sunarız. Ayrıca Tüketiciler Bize İnternet ortamından da ulaşabilirler. Google arama motorunda bize ait olan //groups.google.com.tr/group/cetkoder  grubuna girip yazışma ve bilgi verme grubumuza kaydolabilir ve oradan da bizimle yazışabilirler. ÇETKODER FACEBOOK BASINA BİLGİ VE KAMUYA BİLGİ VERME SAYFASI: https://www.facebook.com/groups/CETKODER/ GENEL BAŞKAN MUSTAFA GÖKTAŞ GSM: 0.532. 282 29 91 / SAYGILAR…

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2014, 12:50
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER