Feshane Günlüğü

Bir Gazeteci Feshane’ye giderse gör başına neler gele…

11-14 Aralık tarihleri arasında tüm gazeteler ve televizyon kanalları İstanbul Feshane’de Sinop rüzgârlarının nasıl estiğini yazdı. Gerze Gündem Haberi temsilen katıldığım programda kuşkusuz bu rüzgârdan en çok nasibini alan ben oldum.

Haber yapmaktan başka hiçbir amacı olmayan ben, 12 saatlik otobüs yolculuğuna dayandıktan sonra sırf halkın önünde durup fotoğraf çektiğim için üst üste iki gün çeşitli suretlerle darp edildim. Yaşadığım bu olaylardan sonra en çok canımı acıtan nokta ise orada hak ettiğim değeri görememek oldu. Değer görmek derken kimsenin beni gereksiz yere hak etmediğim sıfatlarla övmesini istemiyorum tabii.

Gerze için ayrılmış olan standın beklenilenden küçük olması başlangıçta birçok kişinin moralini bozsa da birkaç küçük düzenlemeyle standımız geniş bir alanda kendine yer edindi. Genellikle her ilçenin görevlileri tanıtım stantlarının küçük olmasından şikâyetçiydi fakat o küçük alanda nasıl vakit geçirildiği her şeyden önemlidir diye düşünüyorum.

Gerze’nin tanıtım standında son güne kadar ziyaretçiler için dağıtılan ikramlık yiyecek ve içeceklerin yanında Gerze’yi tanıtan broşür ve hediye paketlerinin dağıtımı devam etti. Tanıtım standına tek canlı hayvan yani Hacı Kadın Horozunu getirerek farkını ortaya koyan ilçe ise Gerze oldu.

Bir organizasyon düzenlemekten çok o organizasyonu tam anlamıyla yönetebilmek daha önemlidir diye düşünüyorum. Kimin nerede ne yaptığını ve neye ihtiyacı olduğunu saptayarak anında müdahale etmek bu görevlerin başında gelmektedir. Üzgünüm ki sorumluluk sahibi bir insan olmanın gereklerini yerine getirenler kadar getiremeyenler de bulunuyordu.

Feshane’de bulunduğum dört gün içerisinde beni tanıtım stantlarında güler yüzle ağırlayan ve çeşitli ikramlarda bulunan görevliler başta olmak üzere her zaman yanımda olan yol arkadaşlarıma, ziyaretlerinden ötürü İstanbul’da yaşayan Gerzeli arkadaşlarımıza, İstanbul’daki aileme ve darp edildiğim esnada beni korumaya çalışan ismini bilmediğim ama fotoğrafını paylaşacağım Gerzeli teyzeme ve ismini yazmayı unuttuğum herkese çok teşekkür ediyorum.

Zorlu koşullarda mesleğini icra etmeye çalışan tüm meslektaşlarıma ve siz sevgili okurlarıma bir gün gecikmeyle birlikte mutlu haftalar diliyorum.



YORUM EKLE
YORUMLAR
özge ince
özge ince - 9 yıl Önce

tekrar teşekkür ederi̇m,hayatta hala i̇yi̇ i̇nsanlarin olduğunu bi̇lmek çok güzel :)

hamide arat
hamide arat - 9 yıl Önce

resim deki teyze diye hitap eddiğin insan yani ben hamide arat fotorafımı paylaştığın için teşekkürler kızım yardımcı olmak birbirimizin ğörevi allaha emanet ben hamide arat