Gençliğin Kazanılması!

            Gençliğin kazanılmasında örgütlenme çok önemlidir.”Gerze Gündem” okurları! Örgütlenme çağdaş bir yaklaşımla gerçekleştirilmelidir. Günümüz bilgi çağıdır.  Özellikle iletişim alanında teknolojik devrimler çağıdır. Böyle bir çağda yaşayan gençleri geleneksel örgütlenme yöntemleri ile örgütlemek ve kazanımlar elde etmek olanaklı değildir.  Bu güne kadar ki yapılan çalışmaların yeterli ve başarılı olmadığı artık görülmüştür. Bu nedenle gençliği çağdaş bir yaklaşımla örgütlemek gereklidir… 

            Örgütlenme bir kültür sorunudur,  bir eğitim sorunudur. En önemlisi bir demokrasi bilinci sorunudur. Eğer demokratik bilince ulaşılmadıysa, şayet fikir özgürlüğüne,  ama herkes için fikir özgürlüğüne hoş görüyle bakılamıyorsa hangi örgütlenme modeli gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin,  başarı sağlanamaz!

            Gençler,  bir siyasi partide ön seçimlerde delege avlayan ve ayarlayan,  genel seçimlerde de afiş asan,  yazı yazan ve pankart taşıyan insanlar değil,  aksine parti örgütlerinde ve diğer platformlarda parti programı ve tüzüğü ile diğer tüm konularda fikir üreten,  etkinliklerde bulunan bu yollarla partiye sahip çıkan ve de güç katan insanlardır…

            Gençliğin kazanılmasında bazı önemli aşamalar da vardır: Ülke gençliğinin yapısını doğru bir şekilde çözümlenmesi,  gençliğin sosyal durumu, kültürel durumu nüfus dağılımına göre yeterince aydınlatılması lazımdır.  İkinci aşamada ise ülke gençliğinin sorunları ve beklentilerinin saptanması gerekir. ( Öğrenci Gençlik.) ( Çalışan Gençlik.) Tarım kesiminde,  Sanayi kesiminde çalışan gençlik… Birde İŞSİZ GENÇLİK!   

            Yukarıdaki iki aşamadan sonra sıra gençliğin saptanan sorunlarına çözüm önerilerinin belirlenmesine gelir. Çağın gelişen koşullarına uygun,  gerçekçi,  gençlerin beklentilerini karşılayan çözümler gençlerle birlikte bu aşamada saptanmalıdır! Gençler parti içinde FİKİRSEL,  KÜLTÜREL ve SİYASAL ÜRETİMDE bulunabildikleri,  kendilerini örgütün parçası hissettikleri, bunun sonucunda doğal olarak da birlikte sahiplendikleri bir örgütlenme olmalıdır!  Siyasi partiler,  gençleri önemli bir fikirsel güç kaynağı olarak gören bir siyasi örgütlenme modeli olabilmelidirler!

            Önemli bir siyaset adamımız; “ GENÇLER, POLİTİKAYI ÇEKİRDEKTEN ÖĞRENİN.  BU ÜLKENİN GENÇ YAŞTA EĞİTİLMEYE BAŞLAMIŞ,  POLİTİKAYI BİLEN,  ÇEKİRDEKTEN YETİŞME POLİTİKACILARA GERKSİNMESİ VARDIR.”  demiştir… İşte bu nedenle partilerde gençlik örgütlenmesinin ve bu örgütlenmede parti içi eğitimin önemini vurguluyordu.

            Sonuç olarak bilgi çağında,  gelişen teknolojiden yararlanmadan ve çağdaş eğitime önem vermeden GENÇLİĞİN ÖRGÜTLENMESİNİ sağlamak olanaklı değildir. Çünkü ülke gençliği geleceğimizdir. Siyasetçilerin oyuncağı değildir! Gençliğin önünü açmak yerine, çeşitli bahaneler ileri sürerek kapatanlar, gençliği kazanabilmekte başarılı olamazlar! Çünkü Türk Gençliği! Birinci ödevinin; Türk Bağımsızlığını, Türk Cumhuriyetini, sonsuzluğa değin korumak ve savunmak olduğu bilincindedir. Gençlerin bu özellikleri, bilhassa siyasi partilerin yetkili organları tarafından unutulmamalıdır!

              Ali  Vacit  TOKMAK

YORUM EKLE