Gerze’de Yaz Keyfi

“ Ağustosun yarısı yaz, yarısı kış” sözünün haklılığını gösteren bir haftayı daha geride bıraktık ve bugün yaz ayının son haftasına girdik.

Güneşli havaların keyfini denizde doya doya yaşayanlar kadar tercihini uzun sahil gezintilerinden ve çimenlerin üzerinde serilerek piknik yapmaktan yana kullananlar da hayli fazlaydı.

Her sene yaz ayının gelmesiyle önce denize girebilecek kadar yüksek sıcaklık değerleri olmadığından şikâyet eden halkımız,  aynı şekilde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıktığında da Denize girecek yer bulamıyoruz.” şeklindeki şikâyetlerini ard arda sıraladı. Tabii ki her yaz olduğu gibi su kesintilerinden ve Belediyenin düğün anonslarını sık sık tekrar etmesinden sıkılanlar da oldukça fazlaydı. Bunun yanında ilçemizde henüz çözüme ulaşamayan başıboş köpeklerin etrafta tehlike saçması da fazlasıyla dikkat çekti. Söylemeden geçemeyeceğim bir diğer konu ise Gerze’de kaldırımların otopark amaçlı kullanılması.

 Yaz aylarında özellikle ilçemize dışarıdan gelip çoğunlukla ailesinde misafir olarak kalan, ulaşım parasına gereksinim kalmadan denizi kullanabilen ve aynı şekilde bir Nuri Dede simidi ve çay ile açlığını geçiştirebilen vatandaşlarımızın ilçemizde bulunmaktan mutlu olduğu kadar mutsuz olduğu konular da görmezden gelinemez.

Nüfusun her yaz ayı geldiğinde büyük artış gösterdiği Gerze’de tatil yapabilmek bir mecburiyet değil tamamen bir tercih meselesi. Sabahın erken saatlerinde kimsenin birbirini rahatsız etmediği bir doğa yürüyüşü ve spor yapabildiğiniz kadar aynı şekilde gecenin herhangi bir saatinde güvenle evinizin yolunu da bulabilirsiniz. Akşam ezanı okunduktan sonra kadının sosyal hayatını sınırlayanlara inat Gerze’de geç saatlere kadar arkadaş grubunuzla sohbet edebilmek ve okey oynayabilmek inkâr edilemez bir ayrıcalık. Örnekleri çoğaltmak mümkün.

Karadeniz’in en nadide doğal güzelliklerine sahip olan ilçemizde çok küçük bütçelerle unutulmaz anılara imza atabilmek kendi elimizde. Çünkü mutluluk ve huzur insanın kendi içinden doğan duygulardır.

Yaşadığı yeri çok seven bir Gerzeli olarak tavsiyem;  sürekli şikâyet etmek ve eleştirmek yerine fikirlerinizle Gerze’yi birlikte inşa edebilmek.

 

YORUM EKLE