GES İLE GERZE’DE KIŞLAMAK

   Gerze’de yaşayan yüksek öğretim görmüş insan kesimi nerede ise çoğu öğretmenlik formasyonu almış kişilerden oluşmaktadır. Bu öğretmenleri katagorize ettiğimizde ise tamamına yakını da, 1980 darbesi öncesi faşist devlet düzenini değiştirmek için legal veya illegal yollarla militanlık yapmış insanımızdan oluşmaktadır.

                Bunların amacı, faşizme dayalı devlet düzeni olan Kemalist rejimin gerekiyorsa silah zoru ile yıkılıp, yerine Marksist –Leninist ideolojiye dayalı devlet düzeninin getirilmesi idi. Zamanın duvar yazılarını okumuş olanlar çok iyi hatırlayacaklardır ;


                 Faşizme karşı omuz omuza (TC ve Kemalizme karşı),

                 Halklara özgürlük , (Kürtlere, Lazlara,Çerkezlere v.s),

                 Kurtuluşa kadar savaş (devlete karşı silahlı mücadele ),

ayrıca Stalin (İkinci Dünya Savaşını Hitlere başlattığı kabul edilen vahşi) faşistini savunanlar, küçük Arnavutluğun büyütülmüş adamı Enver Hoca taraftarlığı v.s. gibi düzene başkaldırılar yaşandı bu topraklarda….

  Günümüzde, Atatürk’e düşman olup, kurduğu devlet düzenini değiştirmek isteyen, öğretmen olmuş veya oldurulmuş, zamanın gençlerinin çoğu ne gariptir ki Atatürkçü Düşünce Derneği adı altında , Kemalizmin ne kadar faydalı ve gerekli bir şey olduğunu anlamaya veya anlatmaya çalışmaktadırlar, ya da sosyal demokratlık adı altında takiye yapmaktadırlar.

  Böyle büyük bir çelişki olamaz . Karl Marks bunları 150 yıl önce de biliyordu ;’’ATÜD’de benim teorilerim geçerli değildir’’ demiştir. Yani Asya tipi üretim tarzı devletlerin halkları, benim teorilerimi anlayacak sosyo-kültürel gelişmişliğe ulaşamaz düşüncesi hasıl olmuştur. Benzer olay Rusya için de geçerli idi, fakat Rusya’da Lenin devrim yaptı ve kurtulmak istedikleri faşist devlet düzeni, daha koyu ve halka zulmedici istihbaratçıları ile eşitlik palavraları söylenerek denendi. Sonuçta hüsran oldu ve büyük umutlar besleyerek, “kanı kavga etmek isteyerek yanıp tutuşan” ve rejimi değiştirmek isteyen beyni yıkanmış gençleri çok üzdüler.

  Kısaca Gerze’de jakobenist yaklaşımların tamamı, 80 den sonra veya öncesinde öğretmen olmuş ağabeylerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Şemsi Belli’nin kahraman ilan edilmesi gibi. Yine ne gariptir ki, otuz – kırk tanesi bir araya gelip kendilerinden olmayanlara bedensel şiddet uygulayarak zorla kendi fikirlerini koşulsuz kabul ettirmek istemişlerdir. Çünkü ağırlıklı okumuş kesim bu meslek grubuna aitti.  Aynı dinlerin ‘’dogmatik’’uygulamaları gibi, örneğin herhangi bir dinin mensubu isen , o dinin kitabında yazılanları tartışmak yasaktır, zira dinden çıkma ile ya da Tanrıya şirk koşmakla suçlanıverirsiniz, çünkü “değişmez kuralları’’ (dogmalar) vardır.

  Görüldüğü üzere “keskin devrimci’’ ağabeylerimiz günümüzde Atatürk’ün CHP sini, düşüncesini ve uygulamalarını kendi çıkarları doğrultusunda takip etmektedirler.

80 öncesinin Atatürk düşmanları yine kendi fikirlerini zorla dikte ettirebilmek için, çeşitli ADD’li yürüyüşler ve mitingler düzenleyip orduyu göreve çağırmışlardır. Ordu göreve gelmeyince, orduyu kağıttan kaplana dahi dönüştürmeye kalkışmışlardır (darbe plancıları ayrı bir makale konusudur ) .

  Kitle ideolojisinden kendi düşüncelerini daha önemli görüp, zorla dikte ettirmeye çalışan rüzgarsal tiplemeler güruhu, bilmeden yaşamanın dayanılmaz hafifliği içerisinde mutlu olmayı başarabilmektedirler. Zira “akıl pazara çıkmış, deli de kendi aklını almış”…

  Kendi içlerindeki güvene dayalı olmayan asgari birleşenlerdeki birlikteliklerini mini sınırlamalara endeksli olarak devam ettirmektedirler. Menfaatleri yoksa veya nemalanamayacaklar ise, ileriyi düşünmeden her şeye karşı çıkmak en büyük ortak özellikleri olarak ortada görülmektedir.

  Tüm eşimiz, dostumuz ve hemşerilerimiz, rutin kalan ömrünü sessiz sedasız tamamlamaya çalışırken, 2008 yılında Gerze’ye bir termik santral yapılması gündeme geldi ve birileri her şeye karşı çıkmak zorundaydı,  öyle de oldu. Karşı çıkanlar, bazı CHP ilçe üyeleri ile çıkarlarının zedeleneceğini düşünen işadamlarıyla birlikte olup, termik santral yapılmasın diye mücadeleye koyuldular. Aniden o renkli ve bedava dağıtılan bir yerel gazete ile halka “baca korkusu” salmaya başladılar. Militarist elebaşlığını, emekli veya aktif öğretmenlerin çektiği grup, ağaların-babaların suni tedirginlikleri sayesinde Gerze’de yaşayanları rahatsız ederek yola koyuldular ( saygıdeğer öğretmenlerimizi ve kutsal öğretmenlik mesleğini tenzih ederim ) .  Bilakis çarşı esnaflarını rahatsız ederek zorla dükkanlara afiş asmaya kalktılar, “sizden alışveriş yapmayız” dediler küçük esnaflara, iş-aş için termik santral yapılmasını isteyenleri ötekileştirmeye çalıştılar, eskinin duvar boyacıları, geçmişin CHP düşmanları, günümüzün CHP sempatizanları!

Gerze’de kışlamak mükemmel manzaraları yaşamak demektir.

Dünya da aynı dönme dolaba benziyor, “anlayana”…

YORUM EKLE
YORUMLAR
ali haydar
ali haydar - 11 yıl Önce

gerze'ye termik ile birlikte öğretmenlerin çoğundan daha iyi eğitim almış,gelişmiş insanlar gelecek,horoz değişecek,statüler çark edecek,yurdum öğretmeni buna dur demek zorundadır,hak verilmez alınır,ille de jakobenizm ancak bu şekilde yürüyecektir.iyi ki internet var,yoksa faşizm zapt edilemezdi,necip fazıl der ki;tomurcuk vermeyen ağaç odundur.termik santral yapılsın,herkes anlayacak bunların zihniyetlerini.