1 300 TL CEZASI VAR !

1 Ocak 2016 tarihine kadar “elektronik tebligat adresi” almayanları 1.300TL. ceza bekliyor.

1 300 TL CEZASI VAR !

Köşe Yazarımız Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Cumhur Çetin, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereği, mükellefler tarafından 1 Ocak 2016 tarihine kadar yerine getirmesi gerekli hususlar hakkında vergi mükelleflerini uyardı.

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren  “elektronik tebligat” uygulaması başlıyor. Söz konusu uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte, halihazırda vergi daireleri tarafından vergi mükelleflerine kağıt ortamında yapılan bildirimler(ödeme emri vb.) “elektronik ortamda” yapılacak.

Elektronik Tebligat Adresi Alınacak

456 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereği; kurumlar vergisi mükellefleri yani şirketler(Anonim Şirketler, Limited Şirketler, Kooperatifler vb.),  basit usule tabi olan ve gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçiler HARİÇ, ticari, zirai ve mesleki yönden gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlar yani şahıs işletmeleri(Kasaplar, bakkallar, manavlar, emlakçılar, tuhafiyeciler, kuyumcular gibi) 01 Ocak 2016 tarihine kadar bağlı bulundukları vergi dairesine başvurarak “elektronik tebligat” adresi alacaklar. 

 Başvuru Yazılı Yapılacak

Elektronik tebligat adresi almak isteyen şirketler veya şahıs işletmeleri, 456 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ekinde bulunan ve aşağıda linki verilen formları dolduracaklar ve bu formla başvurularını gerçekleştirecekler. Şirketler, tebliğ ekindeki ek:1 formunu şahıslar ise, ek:2 formunu dolduracaklar.

Elektronik Tebligat başvuru formu için  tıklayınız…  

Başvuruyu Sadece Kanuni Temsilciler Yapabilecek

Elektronik tebligat başvurusunu, bizzat mükellefin kendisi veya yetkili olduğu ticaret sicil gazetesinde ilan edilmiş kişiler yapabilecek. Vekaletle başvuru yapılmak istenmesi durumunda, vekaletnamede kişinin, “e-tebligat sistemi ile ilgili işlemleri yapmaya yetkili olduğu” ibaresi bulunacak. Söz konusu ibarenin bulunmadığı vekaletnamelerle başvuru yapılamayacak.

Başvuru Esnasında Kullanıcı Kodu, Şifre ve Parola Verilecek

Elektronik tebligat başvurusu esnasında sadece şirketlere, internet vergi dairesi kullanıcı kodu, şifre ve parola verilecek. Şirketler, bu şifreleri kullanarak sistem tarafından oluşturulan elektronik tebligat adresini kullanmaya başlayacaklar. Gelir vergisi mükelleflerine elektronik tebligat adresi verilecek ancak internet vergi dairesi kullanıcı kodu, şifre ve parola verilmeyecek. Bu mükellefler, sisteme her girişlerinde sistem tarafından kimlik doğrulaması yapılmak suretiyle elektronik tebligat uygulamasını kullanabilecekler.

Özel Usulsüzlük Cezası Uygulanacak

Elektronik tebligat adresi alması gerektiği halde, 1 Ocak 2016 tarihine kadar almayanlara, Vergi Usul Kanunun Mükerrer 355’inci maddesi uyarınca özel usulsüzlük cezası uygulanacaktır.2015 yılı için özel usulsüzlük cezası tutarı, şirketler için 1.300 TL, gelir vergisi mükellefleri(şahıs işletmeleri) için 660 TL’dir.

  SMMM Cumhur ÇETİN
(muhasebeTR.com Yazarı)

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2015, 10:11

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
bekir demirci
bekir demirci - 9 yıl Önce

magazin, aksiyon ve cinsellikle üçgeninde yaşadığımız süreçte,sadece insanların aydınlanmasına ve dolayısıyla bir nebze daha mutlu olmasına yönelik beklentisiz,çıkarsız çabalarından ötürü yürekten kutluyorum.başarılarının devamını diliyorum.

gerzeli
gerzeli - 9 yıl Önce

sayın demirci ülkemiz magazin,aksiyon ve cinsellik mi yaşıyor her gün acaba ? cumhur beyi takdir ederken biraz yorumunuz sınır dışı olmuş.siz bunları yaşıyorsanız kendi şahsınıza sorun yok..

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 9 yıl Önce

bekir demirci, "açım aç.." başlıklı ucube yazısından sonra yazdığı en son yazısını yayınlayalı 2 hafta olmasına rağmen, yazısına bir yorum alamadı. bu ilk defa oluyor. bu yüzden şimdi, dost bildiklerinin kapısını çalararak, yazılarına ve kendisine meşruiyet arayışına çıkmış gözüküyor. ahmet akın hoca'dan sonra cumhur çetin'in kapısını çalmış. bu kişiler biraz durumun farkındalar ise bu meşruiyet arama tuzağına düşmezler.

bekir demirci, hatırlarsan sana toplumun vicdanı vardır, seni nereye hapsedeceğini çok iyi bilir demiştim. gka

banner381
SIRADAKİ HABER