100 Boş Kovan Getirene 1 Kutu Dolu Av Fişeği

Sinop Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü tarafından 2014 - 2015 av sezonunda "Doğaya Saygı" Kampanyası başlatıldı.

100 Boş Kovan Getirene 1 Kutu Dolu Av Fişeği

  Sinop Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Başkanı Haydar Ilgaz Öz, kampanya kapsamında 100 boş kovan getirene 1 kutu dolu av fişeği verdiklerini söyledi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Sinop Şube Müdürlüğünün kampanyayı desteklediğini belirten Öz, amaçlarının çevreyi korumak olduğunu vurguladı.

  Atılan plastik fişeklerin doğada yok olmasının en az 100 yıl sürdüğünü ifade eden Öz, şunları kaydetti. "Bu hem çevre kirliliği hem de toprakta kimyasal etki yaratıyor. Yönetim kurulumuzla birlikte bu konuya çok ciddi anlamda sahip çıkmak istedik ve Doğaya Saygı Kampanyası'nı başlattık. Vatandaşlarımız da bu kampanyaya büyük bir duyarlılık ve ilgi gösterdi. Kısa sürede boş kovanların karşılığı olarak 40 kutu dolu fişek dağıttık. Kampanyaya ilgi o kadar yoğunlaştı ki Sinop Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü'nün kaldırabileceği bir yük artık değil. Kampanyaya sponsorlar bulmamız lazım. Kulübümüzün bunları karşılayacak o kadar bütçesi yok. Vatandaşlar 300'er, 500'er, 600'er civarında boş kovan getiriyorlar. Dolayısıyla da şimdiden binlerce boş kovan geldi. Dolu av fişeğini yetiştiremiyoruz. Yıl sonuna kadar devam edecek olan bu kampanya için Valilik, Tarım İl Müdürlüğü, Köylere Hizmet Götürme Birliğinden destek bekliyoruz."

  Kampanyaya katılan duyarlı avcı ve vatandaşlara teşekkür eden Öz, kampanya boyunca en fazla boş kovan getirenlere de kulüp olarak doğayı koruma amaçlı avcı sertifikası vereceklerini sözlerine ekledi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 11:23
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER