15 Temmuz’da Cami Işıkları Sönmeyecek.

Türkiye genelindeki 90 bin camide minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak.

15 Temmuz’da Cami Işıkları Sönmeyecek.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, FETÖ’nün hain darbe girişiminin birinci yılı olan 15 Temmuz’da, Türkiye genelinde “Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salalara” şiarıyla programlar düzenlenecek. Bu kapsamda, 90 bin camide gece saat 00.13’te salalar okunacak, cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak.
Şehitlerimiz için 10 bin hatim okunacak ve 14 Temmuz günü cuma namazından sonra, okunan Kur’ân-ı kerimler şehitlerimizin ruhuna hediye edilecek. Yine aynı gün, tüm cami ve mescitlerde 15 Temmuz konulu hutbe okutulacak. Turistik camilerde hutbenin İngilizce ve Arapçası irat edilecek. Bütün yaz Kur’ân kurslarında, şehitleri anma programı yapılacak.

RAHMET OLSUN MAHYASI
15 Temmuz 2017 Cumartesi gününü, 16 Temmuz 2017 Pazar gününe bağlayan gece, saat 00.13’te Türkiye genelinde 90 bin caminin tümünde eş zamanlı olarak selalar okunacak, cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacak. Mahya asma imkanı bulunan camilerde, “Şehitlerimize Rahmet Olsun, Birliğimiz Daim Olsun” mahyası asılacak. Ahmed Hamdi Akseki Camii Sergi Salonunda, 10 Temmuz’da “15 Temmuz Özel Sergisi” düzenlenecek.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER