15 Temmuz’un İlk Anma Töreni Yapıldı.

15 Temmuz’u anmak için bir araya geldiler.

15 Temmuz’un İlk Anma Töreni Yapıldı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü olması dolayısıyla saat 20.00’de İlçemiz eski cezaevi önünden Hükümet Konağı önüne kadar 15 Temmuz 2016 tarihinde teşebbüs edilen hain darbe girişiminde şehit olanlara saygı yürüyüşü ve Gerze Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma programı gerçekleştirildi.

Etkinliğe Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Gerze Cumhuriyet Başsavcısı Eray Burak Buyruk, Gerze Emniyet İlçe Müdürü Vekili Aslıhan Özcan, Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Leyla Tuna, Gerze Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ak Parti Gerze İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Burma, Gerze Ak Parti İlçe Başkanı İzzet Karaman, siyasi parti mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile başladı. Kur’an Tilavetinin gerçekleştirilmesinin ardından açılış konuşmasını Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar yaptı. Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ile Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar’ın da günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını tamamlamasının ardından etkinlik Şüheda Gürcan, Zeynep Dönmez ve Büşra Köksal isimli öğrencilerin İstiklal Marşı’nı seslendirmesiyle devam etti.

Hacı Musa Sarıkaya Kur’an Kursu öğrencilerinin gösterilerini sunmasının ardından sırasıyla Ahsen Karaman, Rukiye Öztürk, Semih Kısa isimli öğrenciler şiir ve konuşma yaptı. Sarnıç Köyü Çalık Mahallesi Camii İmam Hatibi Ömer Köksal’ın kasidesini seslendirmesiyle devam eden program Gerze Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Tekvando gösterisi ile devam etti. Hümeyra Altun isimli öğrencinin Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavus Ömer Halis Demir’e yazdığı mektubu okumasıyla coşkunun arttığı etkinlik Gerze İmamhatip Lisesi Müdürü Zeki Sağır’ın duası ile sona erdi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerinin tamamlanmasının ardından Gerze İlçe Tarım Müdürlüğü fidan dağıtımını, Gerze Kızılay Şubesi tatlı ikramını, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Çay ve Şeker dağıtımını İlçe Özel İdaresi personelleri katkısıyla gerçekleştirdi. Demokrasi nöbeti 16 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak.

Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2017, 23:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
cemaleddin
cemaleddin - 7 yıl Önce

bir sümüklünün ugruna yürüyenler utansinlar eger utanma ve ar duygularindan yoksul degilseler.

banner381
SIRADAKİ HABER