150 bin TL Destek

KOSGEB’den Markalaşmaya ve Kurumsallaşmaya 150 bin TL Destek

150 bin TL Destek

  Girişimcilere ve Sanayicilere çeşitli destekler ve imkânlar sunan KOSGEB, şimdi de ekonominin lokomotifi olan KOBİ’lere yönelik “Yönetim Becerilerini ve Kurumsal Yetkinliklerini Geliştirmek” ve “Markaya Yönlendirilmesi” konularında destek çağrısına çıktı. KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel KIZILASLAN, kurumsallaşmak ve markalaşmak isteyen KOBİ'lere 150 bin TL destek verileceğini belirterek, tüm KOBİ’lere proje çağrısında bulundu.

  Konu ile ilgili bilgilendirme yapan KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel KIZILASLAN; “KOBİ’lerin sağlıklı bir biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerinin attırılabilmesi için özellikle yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bununla birlikte, günümüz inovasyon odaklı rekabet anlayışı dikkate alındığında; tüketici etkisi, mal ve hizmetlerin dünya pazarlarına ve yerel pazarlara markalanarak sunulmasının bir zorunluluk haline geldiği gerçeğinden hareketle, KOBİ’lerin uluslararası rekabet gücü kazanmalarında ve marka olmalarında doğru stratejilere ihtiyaçları bulunduğu bir gerçektir. Bu kapsamında “KOBİ’lerin Yönetim Becerilerini ve Kurumsal Yetkinliklerini Geliştirmek” ve “KOBİ’lerin Markaya Yönlendirilmesi” konularında çağrıya çıkılmış olup toplamda 100 Milyon TL'lik bir bütçe ile KOBİ’lerin projelerinin desteklenmesi yönünde çalışmalar tamamlanmış bulunmaktadır.” dedi. Bir süredir beklenen bu destekten Sinoplu KOBİ’lerin de faydalanmasını istediklerini belirten KIZILASLAN, merkezi değerlendirme ile belirlenecek projelerin destekleneceğini hatırlattı. Sinop’tan nitelikli projelerin çıkacağına ve bu destekten faydalanacağına inandığını söyleyerek, konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye KOSGEB Sinop Hizmet Merkezinden ulaşılabileceğini sözlerine ekledi. Ülkemizde işletmelerin yüzde 99’unu oluşturan KOBİ yapısının büyük çoğunlukla aile şirketi şeklinde olduğunun altını çizen KIZILASLAN, Kurumsallaşma özellikle aile işletmelerinde faaliyetlerinin sürdürülebilirliği ve yaşam süresinin uzatılması açısından büyük önem arzetmektedir.” diye konuştu. 

SON BAŞVURU TARİHİ 20 MART

KOBİ proje destek programına 30 Ocak tarihinde başlayan çağrı açılış tarihi, 20 Mart 2015 saat 23.50’de sona erecektir. Bu tarihten sonra sistem proje başvurularına kapatılacağından hiçbir şekilde proje başvurusu yapılamayacak. Proje Başvuru Formu www.kosgeb.gov.tr internet adresinden doldurulup çıktısı alınarak ekli belgelerle birlikte İlgili KOSGEB Hizmet Merkezi’ne verilecek. Proje süresi en az 6 ay, en fazla 24 ay olacak. KIZILASLAN, " Bu destek kapsamında destek oranı Sinop için %60 olarak açıklandı ve İşletme başına verilecek destek 150.000 TL’ye kadar çıkabilecek. Destek programını ilimiz ekonomisi ve KOBİ’lerimizin gelişmesi açısından çok önemsiyorum.” açıklamasında bulundu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 17:29

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER