2 Kamyon Yeterli mi?

İl Özel İdaresine ait ekipler Belören-Çırnık Köyü arasındaki yol yapım çalışmalarına başladı.

2 Kamyon Yeterli mi?

Gerze’de ikamet edip, köyleri Belören-Çırnık köyü güzergahında seyir edenler bu yolun durumunu gayet iyi bilirler. Geçmişte uzun yıllar Gerze’den Ahmetyeri bağlantılı olarak İstanbul’a yolcu taşıyan otobüs ve yük taşıyan kamyonların kullandığı bu yol, Sahil yolunun hizmete girmesi ile deyim yerinde ise kaderine terk edilmiş durumda idi. Mevsim koşulları nedeniyle tahribata uğrayan yolda o günden bu güne kadar kısmı iyileştirmeler ve tadilatlar yapılarak ulaşım sağlandı.

Edinilen bilgiye göre, bu güzergahtaki yol yapım çalışmaları, İl Özel İdaresince 2 kamyon, 1 silindir ve 1 greyderle ilçemiz Belören köyü, Kanlıdere mevkiinden başlatıldı.

 Çırnık köyüne kadar yaklaşık 8- 10 km. boyunca devam eden grup yollarını da içine alacak yol yapım çalışmalarında, şu sıralarda tahrip olan yollara, balas malzemelerinin dökülme işlemi sürdürülüyor. Elek altı ve stabilize dökülmesinin tamamlanmasının ardından asfaltlama çalışmalarına başlanacağı da edindiğimiz bilgiler arasında.

Başlatılan bu çalışmayı ve gösterilen bu duyarlılığı takdirle karşıladığımızı belirtirken, bazı konulardaki tereddütlerimizi de dile getirmeden edemedik. Öncelikle yaklaşık 8-10 km.uzunluğunda bir köy grup yolunu kapsayan bu çalışma için belirtilen sayıdaki araç gereç ve ekipman ne kadar yeterli olacak ve bu koşullarda iş hangi sürede bitirilecek. Çözüm bekleyen sorunlardan bir diğeri de, Belören’in, güzergah üzerindeki köylerle bağlantısını sağlayan Kanlıdere köprüsü. Bu köprüye yapıldığından bugüne kadar tek bir çivi dahi çakılmadığı bilinmekte. Köprü korkulukları eğilmiş, bükülmüş ve son derece bakımsız durumda. Ayrıca köprü yan yana iki aracın geçişine izin vermeyecek ölçüde de dar ve yetersiz. Bu süreçte söz konusu köprü ile ilgili gerekli bakım ve onarım yapılmasın da yerinde olacağı düşüncesindeyiz.

 








Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 12:03

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER