20 Fide Dağıttı

Yerli tohum üretiminde öncülük yapan Gerze Belediyesi başlattığı proje kapsamında halka 20 bin adet yerli tohum fidesi dağıtımı yaptı.

20 Fide Dağıttı

Yaklaşık bir haftadır süregelen fide dağıtımına vatandaşlarımızın ilgisi oldukça yoğun oldu. Sadece bahçelerinde değil evlerinde ki saksılarda da yetiştireceklerini belirten vatandaşlarımız Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya teşekkür ederken, organik ürünlere verilen desteğin önemini vurguladılar.

Gerze Belediyesi serasında yetiştirilen fidelerin dağıtımı ile ilgili görüşlerini bildiren Belediye Başkanı Belovacıklı; "Bahçeniz olmasa bile bu fideleri saksılarda yetiştirin ve ürünlerini afiyetle tüketin. Hatırlar mısınız çocukluğumuzda sabah kahvaltılarında domatesler mis gibi kokardı. Artık şimdi öyle domates bulmak mümkün değil. İşte şimdi bunlar o domatesler, o biberler, o salatalıklar.

20 bin adedi tüm ilçede dağıtıyoruz ve her geçen yılda fide sayısını arttırarak götürüyoruz. Bahçeniz olmayabilir ama mutlaka bir saksı edinebilirsiniz, evinizin balkonunda saksınıza dikerseniz, sabah kalktığınızda hormonsuz biber ve domatesinizi elde etmiş olursunuz" dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER