” 3-5 Ağaç Kervanı “ Gerze’de

Sokağın şarkılarını seslendiren Praksis grubunun ülkenin dört bir yanındaki çevre mücadelelerine katkı sağlamak için “3-5 Ağaç Kervanı” ismiyle düzenlediği tur Gerze’de.

” 3-5 Ağaç Kervanı “ Gerze’de

  18 Haziran Çarşamba günü Gerze’ ye gelen Praksis müzik grubunun  3-5 Ağaç Kervanı “ ismiyle düzenlediği tur kapsamında Tiyatro Sanatçısı Ali Sezal ile kısa bir röportaj gerçekleştirdik.

Projenin ismi nerden geliyor?

-          Gezi sürecinde ağaç katliamına karşı oluşturulan muhalefetin Türkiye’ ye yayılıp toplumsal bir harekete dönüşmesi, bizim de doğanın talanına karşı vermek istediğimiz sanatsal mücadeleyle birleşmesi sonucunda 3-5 Ağaç Kervanı ismi ortaya çıkmıştır.

Projenin hedef kitleleri kimlerdir?

-           Türkiye’de yürütülen ekoloji ve çevre mücadelelerini ve kapitalizmin kendi krizini aşamaması nedeniyle doğayı katletmeye başlamasıyla ülkemizde oluşturduğu doğanın talanına dur demek için ve bundan rahatsız olan tüm toplumsal kesimlere, kısaca insanlığa.

Projeden beklentiniz nedir?

-          5 Haziran Dünya Çevre Gününde Mersin’  de başladığımız tur ile ülkemizde çevre duyarlılığının ortaya çıkmasını sağlayarak bizim gibi çevre dostlarıyla güçlerimizi  birleştirmek..

Projenize Gerze’yi de dahil etmenizin sebebi nedir?

-          Gerze’de kazanılan çevre mücadelesini kutlamak ve çevre bilinci kazanmış insanlarla bir araya gelebilmek.

Proje kapsamındaki etkinliklerde nasıl tepkiler aldınız?

-          Etkinliklerimizi bir organizasyon çerçevesinde değil, doğrudan sokaklarda sürdürüyoruz. Dolayısıyla temas ettiğimiz insan sayısı farklı kategorilerde oluyor. Bu çerçevede genel olarak olumsuz bir tepki almadık. Bulunduğumuz yerlerde çevre eylemlerine katılarak destek verdik. Eylemlerdeki duruşumuzu sanat ile ifade ediyoruz.

Sizin bu projedeki göreviniz nedir?

-          Bu projede Meddahlık görevi bana ait.

Bu akşamki programda bizi neler bekliyor?

-          Açılış: Meddah

-          Çocuk etkinlikleri, yüz boyama, resim, pandomim

-          Praksis müzik grubu konseri

Röportajımızın ardından Tiyatro Sanatçısı Ali Sezal tüm ilçe halkını akşam saat 20 00 da Festival alanında gerçekleştirecekleri etkinliğe davet etti.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2014, 14:56
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER