30.000 + 70. 000 TL Kazandılar

KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu Sinop il müdürlüğü işbirliği ile yürütülen “Uygulamalı Temel Girişimcilik Eğitimi”nin 1. ve 2. gruplarının kursiyerlerine katılım belgeleri düzenlenen törenle verildi. Verilen belge ile iş yerini kuran girişimciler 30.000TL hibe + 70.000 geri ödemeli destek alabilme imkânı kazandı.

30.000 + 70. 000 TL Kazandılar

  Gerze Şoförler Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene KOSGEB Müdürü Gürsel Kızılaslan, Gerze Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cemal Altunel, İŞKUR yetkilileri, Eğitimi veren kurum temsilcileri ile kursiyerler katıldı. İŞKUR tarafından verilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 2 Haziran'da 2 grup olarak açılmıştı. Daha önce de birçok başarılı eğitim programı açarak bu alandaki boşluğu önemli oranda kapatan KOSGEB tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri Sinop İli ve İlçelerinde açılmaya devam edecek.

Sertifika töreninde konuşan Kızılaslan, Girişimcilere şu tavsiyelerde bulundu:

  İŞİNİZİ TUTKUYLA YAPIN: Üzerine çok fazla saatler harcamaktan erinmeyeceğiniz bir işiniz olsun. Sabahlara kadar çalışmaktan keyif alın hatta. Kontrolümüz dışındaki faktörleri bir yana bırakırsak odaklanma problemi yaşamayacağınız işi yapın, tutkuyla yapın.

KENDİNİZİ ve EKİBİNİZİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİN: Sadece ürünü değil kendinizi ve organizasyonunuzu da geliştirmeye devam edin. Sorumluluk alın, sorumluluk verin. Ekibinize güvenin ve onları yetiştirin, yetki verin.

ODAKLANIN: Yaptığınız işe, uzmanlık alanınıza odaklanın, bölünmemeye çalışın. Diğer yandan birçok konuda fikir sahibi olun ancak bir konuda muhakkak uzman olun. Girişimciliğin ruhunda aynı anda bir çok işi yapma hevesinin olmadığına da parmak basmak isterim. “Ben her şeyi yaparım” diyerek adım atanlar hiçbir işi düzgün yapamazlar.

KOLAYA KAÇMAYIN AMA PRATİK DÜŞÜNÜN: Emeğini vermediğiniz işte kalıcı başarılar yakalamanız mümkün değil. Kolaya kaçmayın, emek verin. Bir işi yapmanın birçok metodu var, pratik olun. Hem zamandan, paradan kazanır hem de ayrı bir keyif duyarsınız.

ATILGANLIK GİRİŞİMCİLİK DEĞİL: Her işin sonunda muhakkak kazandıklarınız ve kaybettikleriniz olacaktır. Sonunda başarısız olsanız bile kaybettiklerinizden dersler çıkarabilir ve bir dahaki sefer doğru yapıp başarılı olabilirsiniz. Ancak çok sayıda başarısız olma hakkınız yok. Planlı olun. İç ve dış çevrenizi iyi analiz edip, tehditlerden uzak durmaya,fırsatları yakalama çalışın.
Fotoğrağlar İçin Tıklayın.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 09:25
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER