4000 Gerzeli Kitap Dostumuz Var.

Dünya Çocuk Kitapları Haftası

4000 Gerzeli Kitap Dostumuz Var.

10 Kasım Dünya Çocuk Kitapları Haftası olması dolayısıyla Gerze Halk Kütüphanesinde Suat Altuntaş’ı ziyarette bulunduk.

Gerze’deki öğrencilerin kitap okuma nasıl?

-          Gerze’deki öğrencilerin kitap okuma oranı %90 seviyesindedir. Okul sıralaması olarak ilkokul ve ortaokullar birinci sırada, liseler ikinci sırada, üniversite öğrencileri ise üçüncü sırada yer alıyor.

Kitap ödünç alma dışında kütüphanede hangi hizmetlerden yararlanılıyor?

-          Okuyucu salon hizmetleri verilmekte, öğrencilerin araştırmalarını ve ödevlerini görevlerimiz desteğiyle kütüphane kaynaklarından ya da mümkün olmadığı takdirde internet ortamından faydalanarak doğru bilgiye ulaşmaları sağlanmaktadır.

Kütüphaneye ödünç kitap verme süresi ne kadar?

-          Ödünç alınan kitapları verme süresi 2 hafta ile sınırlıdır fakat okuyucu bu süre içerisinde kitabı bitiremezse 2 hafta daha ek süre tanınır. Okuyucu bir kerede en fazla 3 kitap ödünç alabilir.

Kütüphanenizi fiziksel olarak ve sahip olduğu kaynaklar açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

-          Kütüphanemiz fiziksel anlamda Karadeniz Bölgesi’nde ilçe ve nüfus bazında tam donanımlı olarak hizmet vermektedir. Yeni çıkan kitaplar 15 gün içerisinde temin edilerek raflardaki yerini almaktadır. Çocuk kütüphanesi ile yetişkin kütüphanesi ayrı olan, 25.000 güncel kitap sayısına sahip, bilişim teknolojileri ile donatılmış okuyucu salonları ve ödünç servisleri ile Gerze’ye yakışır bir şekilde hizmet etmek için çaba gösteriyoruz.

Kütüphanenizde olmayan ancak sunulmasını istediğiniz başka hizmetler var mı?

-          Kütüphanemiz teknik anlamda tam olarak donanımlı bir kütüphane olduğu için hedefimiz materyal sayısı ile birlikte okuyucu sayısını artırmaktır. Şu anda kütüphanemize kayıtlı üye sayısı yaklaşık olarak 4000 civarındadır. Bildiğiniz gibi Gerze nüfusu 13.000. başlangıç olarak kişi başına düşen kitap sayısını 3 kitap olarak belirledik. Bu da sayıya döktüğümüz zaman 39.000 kitap yapar. Biz şu anda kişi başına düşen kitap sayısını 2 kitap olarak sağlayabilmiş durumdayız.














 

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2014, 13:29
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER