4.Geleneksel Kirençukuru Pikniği

Kurban Bayramı’nda İstanbul ve ülkenin bir çok yerindeki Kirençukurlular Köylerinde bir araya gelerek 4. Geleneksel pikniklerini yaptılar.

HABERİN GALERİSİ
Kirençukuru Piknik 2019

Kirençukuru Piknik 2019

Sinop Gerze Kirençukuru Köyü Tepe, Şeh, Çallı, Avlağısökü Mahalleleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 4.Geleneksel Pikniği Kurban Bayramı’nın dördüncü gününe denk gelen 15 Ağustos 2019 Perşembe günü gerçekleştirildi. Pikniğe Ak Parti İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir, İl Genel Meclis Üyesi İzzet Karaman, Ahmet Burma, İstanbul Sultanbeyliği Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Civelek, SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalgıran, köy muhtarları çok sayıda davetli katıldı.

Geleneksel olarak dördüncüsü gerçekleştirilen etkinlik, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından söylenen İstiklal Marşı ile devam etti. Açılış Konuşmasını yapan Kirençukuru Muhtarı eski dernek üyesi Selahattin Atik pikniğe katılanları selamlamasının ardından dernekçiliğin önemini anlattı. Kirençukuru Köyü Halkı pikniğe katılan Ak Parti İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir, İl Genel Meclis Üyesi İzzet Karaman, Ahmet Burma’dan 2020 yılında yapılacak olan piknikte yollarının asfaltlanmış olması için söz aldılar. SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalgıran ise konuşmasında İstanbul’da ki Sinop derneklerin önemini anlatarak daha da güçlenmelerinin gerektiğini çünkü İstanbul’da Sinoplu ne Milletvekili nede Belediye Başkanlarının olmadığını anlattı. İlerleyen zaman içerisinde Sinop Dernekleri daha da güçlü olursa önümüzdeki seçimlerde Sinop’lu Milletvekili ve Belediye Başkanlarımız olacak dedi.

Sandalye kapma, çuval yarışı, halat çekme yarışı ile devam eden etkinlik Piyanist Organizatör Gurbetçi Ali ve sanatçı Yağmur Yalçın’ın konseri ile renklendi.

Sunuculuğunu Yakup İnce’nin üstlendiği etkinlikte derneğe katkı sağlamak amaçlı özel olarak yaptırılan kalem ve çakmakların satışının tamamlanmasının ardından yönetim kurulu üyeleri tarafından düzenlenen çekiliş ile hediyeler sahibini buldu. Geçen sene Keşkek Ağası olarak seçilen Haşim Tokur yerine ise bu yıl 9 000 TL ile Haşim Tokur’un oğlu Serkan Tokur oldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2019, 15:35

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Eyt li
Eyt li - 4 yıl Önce

Õnce gerze ye yakin yollari yapin camurdan cíkılmiyor tatile gelenlerden utaniyoruz

banner381
SIRADAKİ HABER