54 Yıllık Dev Proje

Proje çalışmalarının 1958 yılına dayandığı Boyabat- Durağan hidroelektrik santralinin açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Barajın Açılışını görüntülü konferans yöntemiyle katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

54 Yıllık Dev Proje

  Durağan ve Boyabat sınırları içerisinde yer alan ve Kızılırmak üzerine kurulan Türkiye'nin 5. büyük hidroelektirik santrali dün gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan 112 adet hizmet ve eserin açılışını Ankara Voleybol Federasyonu Salonu’ndan kurulan canlı bağlantılarla gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan, Sinop’taki açılışa da Durağanda Barajının bulunduğu alana kurulan görüntülü konferans sistemiyle katıldı. Erdoğan’ı Vali Dr. Ahmet Cengiz, Ak Parti Milletvekili Mehmet Ersoy ve beraberindeki heyet karşıladı. Erdoğan konuşmasında, “Geleneği bozmadık. 10.10.2010’da 110 tesisi, 11.11.2011’de 111 tesisi hizmete aldık. Bugün de toplam maliyeti 16 milyar TL olan 112 dev tesisi milletimizin hizmetine sunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

Başbakanın konuşmasının ardından “Ya Allah Bismillah”  diyerek butonlara basıldı ve dev yatırım faaliyete geçti.

Tören öncesi ilk konuşmayı yapmak üzere kürsüye çıkan CHP Milletvekili Engin Altay, “10 yıllık siyaset hayatımda beni en çok heyecanlandıran bu projedir. Bu bakımdan bunun Sinop için ulusal ekonomimiz için önemi ayrıdır. Tüm ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy da “Sadece ilimiz, ilçelerimiz değil, bütün ülkemiz için çok büyük bir gurur gününü yaşadık. 112 tesis 16 milyar değerindeki toplam 112 tesisi bir butonla açabilen çok büyük bir ülke çok büyük bir millet olduğumuzu hissettik bunu gördük. Bunlardan bir tanesinin de ilçemizde olması bizi ayrıca mutlu etti. Bu büyük barajın yanında yine Sinop’umuzun içme suyu arıtma tesisini, kuru saray göleti sulamasını ve meteoroloji gözlem istasyonunu da açmış olduk. Toplam 1 milyar 278 milyonluk bir yatırımın fiilen açılışını gerçekleştirmiş olduk. Bize bu onuru, bu gururu yaşatan başta Başbakanımız olmak üzere hükümetimize ve devletimizin bütün ilgili kademelerine çok teşekkür ediyoruz. İlimize ve ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Açılışta son olarak konuşan Vali Dr. Ahmet Cengiz ise “ Özel sektörün bu alanda yapmış olduğu en büyük baraj. 1 milyar doları aşkın sermayesini Türk özel sektörü milli projeye yatırarak hem gücünü hemde özverisini göastermiştir. Projenin tarihi çok eski 1958’lere kadar dayanıyor. O günden bugüne projede görev almış çok sayıda yetkili, teknik eleman ve işçi görev aldı. Hepsine yürekten teşekkür ediyoruz. Aslında çok sayıda teşekkür edilmesi gereken çok sayıda kişi var, kurum var, çalışan var. ama bende bu projenin türkiyenin gururu olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.




































































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2012, 09:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
AE
AE - 11 yıl Önce

helal olsun bu hükümete avrupa ülkeleri krizle can çekişirken bizim hükümetimiz canla başla millete hizmet için çalışıyor boşuna dememişler durmak yok yola devam diye.............

banner381
SIRADAKİ HABER