58. Yıl Dönümü

Gerze Yangının 58.yıl dönümü nedeniyle Gerze 13 Şubat Parkında anma töreni yapıldı

58. Yıl Dönümü

  Gerze 13 Şubat Parkında yapılan anma törenine Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Emniyet Müdürü Ünal Arslan, CHP İl Genel Meclis Üyesi Necmettin Çakır ve Gerzeliler katıldı.

Tören yangında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından törene katılanlar 13 Şubat Parkına mum yakarak karanfil bıraktı. Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı konuşmasında," 13 Şubat 1956 yılında şiddeti saatte 100 km yi bulan lodos rüzgârıyla akşam saat 18 00 sıralarında Çarşı Mahallesindeki Sofu Mehmet'in kiracısı olan İlçe Mal Müdürünün eşinin ihmali sonucu yangın çıkmıştır. Evlerin 1000 ne yakını, dükkânların 300'ü 1 saat içinde kül olmuştur. İnsanlar can havli ile Hesapçı Hamamı'nın taş bölümüne yanmaz diyerek sığınmışlar ancak dumandan 17 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de çeşitli şekilde can vermiştir. Bu felakette can veren 21 Gerzeli vatandaşımızı rahmetle anıyoruz." dedi.

Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar konuşmasında, "Bu acı olayın hafızalarda silinmemesi amacıyla her 13 Şubatta yapılan anma programları toplumsal hafızayı güçlendirir. Gelecek nesillerin geçmişteki olayları bilmesi bilinçlendirilme açısından önemlidir. Yangında hayatını kaybedenleri rahmet ile anıyor bu tür felaketlerin yaşanmamasını diliyorum." dedi.

Tören sonunda Gerze yangınını yaşayan vatandaşlarımız anılarını katılımcılarla paylaştı.
Fotoğraflar İçin Tıklayın

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2014, 08:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
UĞUR
UĞUR - 10 yıl Önce

gerze bir daha yanmasın nükleer ve termik santral kurulmasın.her 2 yakınınizdan 1'i kanserden ölüyor.vicdanınız rahat olacak mi?

gerzeli
gerzeli - 10 yıl Önce

nükleer santral kuruldu mu daaa iki kişiden biri kanser. kanser genetik bi hastalik doktorun ilk sordugu soru ailende kanser hastaligi varmi ?? gerzede neden insanlar kanserden ölüyor termik mi var nukleer mi var??

GERZELİ DEĞİL
GERZELİ DEĞİL - 10 yıl Önce

çernobil diye bi felaket den haberin yok galiba...o zamanki hükümet yetkilileri radyosyon serpintisi görmüş mahsulleri okullarda bedava dağıttı...yiyin evlatlarım dedi...için çayı vatandaşlar dedi... dışarıdan ambargo görmüş mahsulleri hep beraber yedik....bir insan evladıda bunun ileride kansere dönüşme ihtimali var...hareketsiz yaşamdan uzak durun düzenli beslenin demedi...çünkü... bi ara uyan yüzüne bir su vur da biraz internet de araştırma yap... sadece boş boş yazma...

vatandaşş
vatandaşş - 10 yıl Önce

hangi ülkede yaşıyosunuz siz ya mum yakmak ne oluyor bizim dinimizde ölenler dualarla anılır mumlarla değil, en son israil devlet başkanlarından yitzhak rabin mum yakarak anılmıştı, allah akıl fikir versin hepinize...

banner381
SIRADAKİ HABER