6.Geleneksel Aşure Gününü Kutladılar

Gerze İlim Yayma Cemiyeti’nin düzenlediği Aşure etkinliğinde bir araya geldiler.

6.Geleneksel Aşure Gününü Kutladılar

Gerze İlim Yayma Cemiyeti 6 Ekim 2017 Cuma günü kılınan Cuma namazının ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde aşure günü etkinliği düzenledi. Etkinliğe Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Gerze Kaymakamı Murat Güven,  Gerze Meslek Yüksek Okulu Müdürü M. Sedat İpar, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Gerze Halk Eğitimi Müdürü Nazım Aksu,Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, Gerze Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, Gerze İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Enver Öz, Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Şevket Terkan, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Burma, muhtarlar, okul müdürleri, siyasi parti mensupları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik Cuma Namazının kılınmasının ardından aşure ikramıyla başladı. Açılış konuşmasını etkinliğe ev sahipliği yapan İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Enver Öz yaptı. Öz, “ Muharrem Ayı ile özdeşleşen aşure birliğimizin bir nişanesi olarak Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İlim Yayma Cemiyeti olarak bu sene altıncısını tamamlamış bulunuyoruz. Rabbim bu hizmetin devamını ve evvela bizlerin geleceği olan evlatlarımız bu vatanın bu dinin bu milletin örfünü ve adetini devam ettirecek öğrencilerimizin de bunları öğrenmesini ve devam ettirmesini diliyoruz. Bizleri kırmayıp buraya kadar gelmeniz bizleri çok onurlandırmıştır.” şeklinde konuştu.

İlim Yayma Cemiyeti Başkanının ardından Sinop Valisi Hasan İpek konuşmasını yaptı. İpek, “ Öncelikle Cumanız mübarek olsun. Ben Sinop Valisi olarak bu etkinliğe ikinci kez katılıyorum. Öncesinde yapılan dört etkinlik için okul müdürümüzü ve başkanımızı tebrik ediyorum. Hem İlim Yayma Cemiyeti hem de İmam Hatip Lisesi bir arada olunca hem hayırseverlerin hem de geleceği şekillendirecek insanların bir arada olduğu bir topluluk anlamına geliyor. Ben bu iki güzide kurumumuzun Gerze’de yaptığı etkinlikleri sürekli takip ediyorum. Yapmış oldukları hizmetler için kendilerine teşekkür ediyorum. Gerze Sinop’umuzun ve Türkiye’nin çok güzel bir ilçesi. Bu yıl birçok anlamda ödüle layık görülen Gerze’nin yerel yetkililerini de tebrik ediyorum. Ben sevgili öğrencilerimize bu ülkenin geleceğini şekillendirecek bu genç yavrularımıza hayatlarında başarılar diliyorum.”şeklinde konuştu.

Etkinlik ,Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar’ın günün anlam ve önemine uygun olarak yaptırdığı dua ile sona erdi.Sinop Valisi Hasan İpek, ilçemize kısa bir süre önce atanan Kaymakam Murat Güven’i makamında ziyaret ederek Gerze’den ayrıldı.

Haber: Özge İnce


Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2017, 16:23
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER