94.Yıl Dönümü Kutlandı.

Gerzeliler Zafer Bayramı için bir araya geldi.

94.Yıl Dönümü Kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı olması dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde saat 10.00’da çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Törene, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı,  Gerze Cumhuriyet Savcısı Eray Burak Buyruk, Gerze Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve siyasi parti mensupları katıldı.

Tören, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayarak İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Jandarma Astsubay Çavuş Barış Tuzcu kürsüye davet edildi.

Tuzcu, “ 94.yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğindeki yüce Türk ulusu emperyalist güçlerin işgalci ordularını anavatan topraklarından kesin olarak atarak ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu’da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak sonucu olarak kazanılmıştır.” diyerek sözlerine devam etti.

Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Ece Şevval Özer’in 30 Ağustos isimli şiirini okumasıyla tören sona erdi.

 









Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 10:28
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER