98. Yılı Kutlandı

TBMM kuruluşunun 98.yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilçemizde kutlamalar düzenlendi.

98. Yılı Kutlandı

İlçemiz Festival Alanında gerçekleşen törene Gerze Kaymakamı Murat GÜVEN, Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI, Garnizon Komutanı/İlçe Jandarma Komutanı J.Ast.Kd.Baş.Çvş. Nevzat OĞUZ, Gerze Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğr. Gör. M. Sedat İPAR, İlçe Emniyet Müdürü Erol ULAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür TOKGÖZ, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet coşkusunun doyasıya yaşandığı kutlamalar Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından, İstiklal Marşımızın hep bir ağızdan okunmasıyla başladı.

Programın devamında İlçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN ve Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI öğrencilerimizin ve halkımızın bayramını kutlarken İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür TOKGÖZ günün anlam ve önemine istinaden bir konuşma gerçekleştirdi. İlçemizde faaliyet gösteren okulların halk oyunu, dans, judo ve şiir okuma gösterileriyle devam eden gösteriler izleyicilerden sık sık alkış aldı.

Bu yıl Gerze Belediyesi tarafından 8.si düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali kapsamında ilçemize davet edilen Samsun Kafkas Halk Dansları Topluluğu’nun da gösterisini sergilediği programda vatandaşlarımızın ilgi ve alakası her zaman ki gibi yoğun oldu.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçemizde bu şekilde start verirken, programın son bölümü yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimizin ödül töreni ile sona erdi.

8.Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali kapsamında programlar 24 Nisan Salı günü saat 15.30’da İlçemiz Festival Alanı’nda gerçekleşecek halk oyunları ve Uçurtma Şenliği ile devam edecek olup aynı gün saat 18.00’da Sedat IŞIDI Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek olan Kukla Tiyatrosu ile sürecektir.

Kaynak: Gerze Belediyesi

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
0arda tüysüz
0arda tüysüz - 6 yıl Önce

Çok güzel

banner381
SIRADAKİ HABER