Açılışa “Beş” Var

Yaraya neşter vuruldu, tedavi tamamlanmak üzere.

Açılışa “Beş” Var

İlçemizde birkaç yıldır yerli yabancı tüm insanımızı illallah dedirten sahipsiz ve başıboş köpekler sorununda sona yaklaşıldı.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinin 5 gün sonra resmen açılacağı müjdesini verdi.

Yaykıl köyü Dereyeri mevkii sınırları içerisinde inşaatı tamamlanan ve tefriş işlemlerinde sona gelinen barınakta sahipsiz sokak hayvanlarının toplanması işlemine başlandı.

Yerinde yaptığımız incelemede merkezde şu anda yavru ve yetişkin 50 civarında sokak hayvanının, beslenme, bakım ve tedavilerinin yapıldığına tanık olduk. Merkezde ayrıca sokak hayvanlarının yaşlarına göre koruma altına alındığı 60 adet betonarme kulübe ve yavruların barınacağı 18 adet de ağaç kulübe, bir araç ile, 1 Veteriner hekim ve yeteri kadar personel de istihdam edilmiş durumda.

























Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 13:54

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

belediyelerin en asli görevlerinden biride sokak hayvanların ıslah edilmeleri, barınmalarıdır...bizi yaradan Allah onlarıda yaratmıştır..insanları ,,;hayvanlardan ayrıan en önemli fark ise;;;aklımızdır, aklımız var düşünebiliyoruz, dilimiz var düşüncelerimizi söyleyebiliyoruz,kısacası meramımızı karşımızdakilere anlatabiliyoruz..ama hayvanlar maalesef böyle değil..insanın içinde Allah korkusu varsaonların mahdur olanlarina yi̇ne Allahin rizasini kazanmak i̇çi̇n sahi̇p çikilanlara ne mutlu....böyle bi̇r tesi̇si̇n oomayişi bence büyük bi̇r noksanlikdi...i.b.b deki tesislere hemen,hemen benzer bir tesis olmuş....imkanlar dahilinde burası zamanla mutlaka genişletilmelidir..şimdilik çok iyi olmuş...memeği gecen yediden yetmişe başta belediye başkanımız osaman beleovacikli ya sonsuz teşekkür ediyorum...hizmeti yapanlara hakkını vermek lazım....ama bunun yanı9nda noksanlıklar,hatalarda varsa evirmeden, çevirmeden ve kıvırmadan erkekler gibi sdile getirimek lazım..saygılarımla

Erol Metinkaya
Erol Metinkaya - 8 yıl Önce

gerze belediyesini bu hizmeti nedeniyle kutlarım.sadece köpekler i̇çi̇n kullanilmayip kedi̇ler de toplanir i̇nşAllah.

banner381
SIRADAKİ HABER