Acun'dan Sert Açıklama.

CHP İl Başkan'ı Mustafa Acun 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ile ilgili hükümeti sert dille eleştirdi.

Acun'dan Sert Açıklama.

Mustafa Acun'un açıklaması.

BÜYÜK ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, CUMHURİYETİ KURARKEN PADİŞAHA SORMADI.

         BİZLER DE KUTLARKEN, KENDİSİNİ PADİŞAH ZANNEDENLERE SORMAYIZ.

         KUTLAMAK İÇİN CUMHURİYETİ SEVMEYENLERDEN İZİN ALMAK ZORUNDA     

       DEĞİLİZ…
Bugün burada, Büyük, köklü, güçlü bir devrimle Cumhuriyeti, Özgürlüğü ve Medeniyeti bizlere hediye eden, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu coşkuyu ve beraberliği yaşatan tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. 
Bugün burada,16 Ekim günü Hakkari Çukurca’da şehit düşen hemşerimiz Bülent Yalçın kardeşimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. 
Ve bugün burada, Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde silah arkadaşlarıyla birlikte, devrimle kurulan, Ulusal Kurtuluş Savaşıyla taçlanan Cumhuriyetimizin 89. Yıldönümünü yaşıyoruz.

Bugün cumhuriyetin içeriğini boşaltmak isteyenlerle, Cumhuriyete sahip çıkanların mücadele günüdür.

Hepimizin bildiği gibi; Ne yazık ki bugün ülkemizi; Anayasa Mahkemesi tarafından laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmak suçundan cezalandırılan AKP Hükümeti yönetmektedir. Bugün iktidara sahip olan AKP hükümeti Cumhuriyetle ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’le hesaplaşma çabası içersine girmiştir.

Eğitim sistemi sil baştan değiştirilmiş, ders kitaplarından Atatürk resimleri ve Atatürkçülükle ilgili konular çıkarılmıştır. Atatürk’ü ve onun devrimlerini ders kitaplarından çıkaranlar şunu çok iyi bilsin ki Atatürk sevgisini gönüllerden de kazıyıp çıkaramayacaklardır.

16 Nisan 2012 günü Bakanlar Kurulunda kararlaştırıp, 5 Mayıs 2012 günü Resmi Gazetede yayınlayarak yürürlüğe koydukları; Tören ve Kutlamalar yönetmeliğiyle Atatürk Anıtlarına çelenk sunulmasına sınırlama getirdiler.

  Bir taraftan biz bayramları geniş katılımlarla kutlamak istiyoruz diyeceksiniz, diğer taraftan siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin Atatürk Anıtlarına çelenk koyarak cumhuriyeti kuran Atasına saygı ve şükran duygularını ifade etmelerine engel olmaya çalışacaksınız. Bu takiyye yapmanın dik alasıdır.

Hem halkın geniş katılımıyla bayramlar kutlamak istiyoruz diyeceksiniz, hem işi zorbalığa vurup halkın Ankara’ya Atasına gitmesine engel olacaksınız.

Dünya tarihine damga vuran Diktatörler bile Halklarının Milli Bayramlarına dokunmadılar.

Dün gece polis, milletinin düşmanı oldu yol kesti. Eşkıyaya değil milletine gaz sıktı. Cumhuriyetin ilan edildiği, bağımsızlığın ve ulusun onurunun simgesi Başkent Ankara’ya gidilmesine izin vermedi.

 

Habur’dan gelip Türkiye’ye girebildiler, Suriye’den gelip Türkiye’ye girebildiler ama Anadolu’dan halkımız otobüsle Başkent Ankara’ya gidemedi.

Cumhuriyet kelimesini duymaya dahi tahammülü olmayanlar, dün gece Anadolu’nun dört bir yanından Ankara’ya gitmek isteyen otobüsleri engellediler.

Ankara’ya yola çıkan otobüsler birçok il ve ilçede çevik kuvvetler aracılığıyla durduruldu. Yolları keserek halkı yıldırmaya çalışanlar halktan korktuklarını gösterdiler.

Yetmedi, bugün bu saatte Ankara’da Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlılıklarını göstermek isteyenleri Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Milletvekillerimizi, halkımızı gaza boğdular hala da gaza boğmaya devam ediyorlar.

Cumhuriyet Bayramı İktidarın kafasındaki Cumhuriyet düşmanlığını ortaya çıkaran uygulamalarla engellenebilecek bir bayram değildir. Savaş dahi çıksa bizler bu bayramı kutlayacağız.

İleri demokrasi diyenlerin ileri faşizm uygulamaları bizlerin Cumhuriyet Devrimine olan inancımızı, Cumhuriyete ve Atatürk’e olan bağlılığımızı engelleyemeyecektir.

Karşı devrimin siyasi uzantısı zihniyet; Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetle gizli veya açık, ama sürekli bir hesaplaşma peşinde. Onlar yasaklayacak ama bizler kutlayacağız. Hem de inadına kutlayacağız.

 Onlar; “yas var, bayram yok” dediler, düğün düğün gezdiler. Biz, ölenlerimizin, şehitlerimizin ruhlarıyla birlikte Cumhuriyet bayramımızı kutladık

Bugün buradan, Türkiye’nin en kuzey noktasından, Sinop’tan bir kez daha haykırıyoruz;

Cumhuriyeti hak etmeyenlerin gücü onu hak edenleri susturmaya yetmeyecektir.

Cumhuriyetin ruhunu anlamayanlara bu büyük millet hak ettiği dersi mutlaka verecektir.

Bizler; Atamızın verdiği yetkiye dayanarak, Cumhuriyete sahip çıkan Atatürk neferleriyiz.

Bizler Atatürk’ün adını söylemekten korkanlar değil, Atatürk’ün çocukları olmaktan onur duyanlarız! 
Bizler Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmeye yemin etmiş olanlarız.. 
Bizler dâhilî ve haricî bedhahların olacağını, bunların gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabileceklerini iyi bilenleriz! 
Bizler muhtaç olduğumuz kudretin, damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu yaşadığımız her an hisseden ve vazifemizin Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmak olduğunu bilenleriz.

CUMHURİYETİMİZİN 89.YILI HEPİMİZE KUTLU OLSUN. .

Selam olsun Sinop Kalesinden Başkent Ankara’ya.

 Sinop Kalesinin Cumhuriyet Kalesi olduğunu dosta düşmana bir kez daha gösteren herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

SAYGILARIMLA               
  MUSTAFA ACUN

 CHP SİNOP İL BAŞKANI

 

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2012, 14:19
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER